Romania este singura piata pe care distribuitorul ceh de masini second-hand AAA Auto a inregistrat un declin al afacerilor in primele trei luni ale acestui an, potrivit raportul trimestrial al companiei.
Astfel, veniturile companiei cehe au inregistrat o scadere de peste 24% pentru subsidiara locala.

AAA Auto Romania a raportat vanzari de 484 de masini in primul trimestru, cu 24,8% sub nivelul de 644 de unitati inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, avand cea mai slaba contributie la afacerile grupului.

Veniturile diviziei din Romania au scazut in primele trei luni cu 24%, de la 4,88 milioane euro la 3,7 milioane euro, iar profitul brut s-a redus cu 38,3%, la 321.000 euro, comparativ cu 521.000 euro la 31 martie 2007.

AAA Auto a anuntat recent ca va deschide noi filiale in Romania in 2009, atat in marile orase cat si in Capitala. Totodata, grupul ceh ia in calcul, in functie de evolutia pietei, listarea la Bursa de Valori Bucuresti.

Compania ceha AAA Auto, cel mai mare dealer de masini second-hand din Europa Centrala, a obtinut 39 milioane euro prin listarea de anul trecut la bursa din Praga, iar banii vor fi investiti in dezvoltarea retelei companiei in tarile in care are reprezentante, inclusiv in Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri