Reteaua General Motors pentru marcile Opel si Chevrolet se va extinde in acest an cu patru noi unitati de vanzari, in orasele Constanta, Bistrita, Buzau si Bucuresti, a declarat, pentru Wall-Street, Leonard Nica, marketing manager Chevrolet.
“Avem 34 de unitati de vanzare in prezent in Romania, iar pana la finele anului vom avea inca 4 dealeri. In luna septembrie vom deschide urmatorul showroom la Constanta in urma unei investitii de 1-1,5 milioane euro, investitie facuta de catre partener”, a precizat Nica.

Anul viitor compania vrea sa aiba inca 4 parteneri, astfel incat in 2010 va ajunge la 42 de unitati de vanzari.

Tinta de vanzari pentru Chevrolet anul acesta este de 13.000 de unitati, nivel similar cu cel de anul trecut cand au fost comercializate peste 13.000 de masini. In 2007, Chevrolet a inregistrat o crestere de 72% fata de anul 2006.

Chevrolet are 3.199 de masini alocate in programul REMAT, din care spera sa comercializeze circa 80% pana la sfarsitul lunii septembrie.

In primul semestru al anului, compania a comercializat 5.362 de unitati Chevrolet, cu 12% mai putin decat in aceeasi perioada din 2007, cand au fost vandute 6.115 de unitati. “Cel mai vandut model a fost Chevrolet Aveo care detine in jur de 60% din vanzari cu 2.994 de unitati livrate, urmat de Chevrolet Spark cu 1.466 de unitati, reprezentand 25% din livrari”, a adaugat Nica.

Compania estimeaza anul acesta o cota de piata de 3,5%, la fel ca anul trecut.

General Motors (GM) va lansa in Romania, in prima parte a anului 2009, modelul de clasa compacta Chevrolet Cruze care va inlocui actuala gama Lacetti, noua masina urmand sa fie prezentata oficial pentru prima data la salonul auto de la Paris din luna octombrie a acestui an.

Anul acesta compania a lansat in iunie noul Aveo cu caroseria in 3 si 5 usi, fabricat in Polonia, cu motoare de 1,2 litri si 84 CP si 1,4 litri si 100 CP.

Potrivit oficialului Chevrolet, “70% dintre clienti prefera benzina pentru modelul Lacetti, in timp ce 95% dintre clienti aleg diesel pentru SUV-ul Captiva, model care are cam 55 de unitati livrate lunar”.

La nivel European, Romania se afla pe locul sapte la vanzari Chevrolet, iar in Europa Centrala si de Est este pe locul trei dupa Rusia si Ucraina.

GM este prezent pe piata romaneasca cu un birou de reprezentanta al General Motors Southeast Europe din 1997.

General Motors Romania, importatorul general al marcilor Opel si Chevrolet, a avut o cota de piata de 9,17% anul trecut si 6,5% in 2006.

Marca Chevrolet a fost creata in anul 1911 de către Louis Chevrolet, un inginer din Europa, impreuna cu americanul Billy Durant, care mai tarziu a infiintat General Motors. Intre anii 1924 şi 1965, aproximativ 250.000 de autovehicule Chevrolet au fost produse in fabricile din Copenhaga, Stockholm, Antwerp, Biel, Varsovia si Berlin pentru clientii din Europa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri