Carlex, divizia de automobile premium si de lux a Grupului BDT, a rezervat de aproximativ 6 luni unul dintre cele 21 de modele Lamborghini Reventon fabricate in editie limitata de producatorul italian.
"De aproximativ 6 luni, Lamborghini Reventon este rezervata de Carlex, impreuna cu alti cativa dealeri de automobile premium din Europa. Masina se afla in custodia fabricii din Sant'Agata Bolognese, Italia", a declarat, prentru Wall-Street, Rares Mesaros, directorul executiv Carlex.

Lamborghini Reventon are un pret de 1.605.310 euro cu TVA. Reventon a fost facut in 21 de exemplare. Primul a fost pastrat pentru muzeul Lamborghini.

Potrivit reprezentantilor importatorului, acest model nu este disponibil in Romania deoarece transportul masinii ar fi foarte scump, insa la solicitarea clientului, Carlex poate transporta masina in orice loc de pe Glob.

Lamborghini Reventon este realizat pe platforma tehnica a lui Murcielago LP640 si dispune de un motor V12 de 6,5 litri, care dezvolta 650 CP. Instrumentele de bord sunt afisate pe trei ecrane LCD.

Reventon poate atinge o viteza maxima de 340 km/h. Acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in 3,4 secunde, fiind una din cele mai rapide cinci masini din lume.

"In Romania sunt 31 de masini Lamborghini inmatriculate. Pana in prezent, Carlex a vandut un singur model Lamborghini Gallardo Spyder care avea 13.000 km la bord”, a mai spus Mesaros.

Lamborghini Gallardo Spyder are un pret de 142.510 euro cu TVA. Modelul dispune de un motor V10 de 5,0 litri, 520CP. Viteza maxima este de 314 km/h, iar acceleratia de la 0 la 100 km/h este de 4,1 secunde.

Compania Carlex, infiintata in septembrie 2007, a vandut 45 de masini pana la sfarsitul anului 2007. Anul acesta, estimarile sunt de circa 150 autovehicule.

Majoritatea masinilor vandute de Carlex sunt noi, masinile rulate reprezentand un procent de 15%.

Carlex comercializeaza marcile Audi, Bmw, Dodge, Ford, Ford Mustang, Honda, Jaguar, Land Rover, Lexus, Mercedes-Benz, Nissan, Aston Martin, Lamborghini.

Grupul de firme BDT a inregistrat in anul 2007 vanzari de masini noi de peste 3.400 unitati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri