Lamborghini dezvăluie iahtul cu motor "Tecnomar for Lamborghini 63" ediție limitată

Automobili Lamborghini și The Italian Sea Group lansează la nivel mondial "Tecnomar for Lamborghini 63", noul iaht cu motor din flota Tecnomar, disponibil într-o ediție limitată, cu referire la anul înființării Lamborghini - 1963. Prima ambarcațiune va fi disponibilă la începutul anului 2021.

Acest proiect de iaht cu motor, dezvoltat de The Italian Sea Group, s-a născut dintr-o serie de sesiuni de colaborare cu contribuția Lamborghini Centro Stile și inspirație de la Lamborghini Sián FKP 37: mașina super sport hibrid care încorporează noi supercapacitoare și tehnologii ale materialelor, care anticipează viitorul printr-un design inconfundabil, în culori și detalii complet personalizabile.

Reinterpretarea trăsăturilor comune ale ambelor mărci a fost principiul care a inspirat toate fazele proiectului, de la concept până la definirea caracteristicilor tehnice capabile să asigure performanțe incredibile, fără a neglija calitatea materialelor și atenția extraordinară la detalii.

„Dacă ar trebui să-mi imaginez un Lamborghini pe apă, aceasta ar fi viziunea mea. Sunt încântat să sărbătoresc această colaborare de succes," a declarat Stefano Domenicali, președinte și CEO al Automobili Lamborghini.

Citiți și Cum arată Royal Falcon One, iahtul "navă spațială", proiectat de Porsche

Citeste si:
Lamborghini de 200.000 lire, distrus după ce a ieșit din showroom
Lamborghini de 200.000 de...

Tecnomar for Lamborghini 63 nu este doar un exercițiu de stil și design; reprezintă avangarda yachturilor de viteză de lux. Inspirate de performanțele auto super sport Lamborghini, cele mai importante caracteristici din centrul conceptului sunt viteza și dinamismul dat de folosirea unor materiale ușoare.

Viteză de 60 de noduri

Cu două motoare MAN V12-2000 CP, iahtul atinge 60 de noduri și va fi cel mai rapid din flota Tecnomar, satisfacând atât cerințele colecționarilor, precum și ale celor care iubesc viața pe mare. Folosirea fibrei de carbon, tipică pentru mașinile super sport Lamborghini, plasează acest yacht cu motor în rândul ambarcațiunilor ultra-ușoare, cu o lungime de 63 ft și o greutate de numai 24 de tone.

Citiți și A fost inventata bicicleta electrica care merge pe apa

Designul exterior este caracterizat de o siluetă super sportivă, cu un aspect ultra modern, dar complet funcțional nautic. Carena și suprastructura sunt create dintr-un înveliș de înaltă performanță, dezvoltat de ingineri navali specializați în științe hidrodinamice. Ei au interpretat liniile de proiectare, create de Marcello Gandini pentru modelele Miura și Countach ale anilor 60 și 70, într-o manieră contemporană. Plafonul este inspirat de roadsterele Lamborghini: asigură protecție solară și împotriva vântului, garantând în același timp o performanță aerodinamică deosebită. Farurile arcuite sunt un omagiu adus conceptelor Lamborghini Terzo Millennio și Sián FKP 37, ambele caracterizate de farurile în formă de Y.

Citeste si:
FOTO: Iahtul de lux care se transforma intr-un submarin
Carapace, iahtul de lux care...

Interioarele de la Tecnomar for Lamborghini 63 sunt rezultatul proiectării de înaltă tehnologie bazată pe materiale super performante, pentru greutate redusă și funcționalitate optimă, perfect îmbinate în cea mai bună tradiție Made in Italy. Liniile frapante, curate, specifice Lamborghini, formele hexagonale, motivul Y și materialele sunt clar încorporate încă din faza de proiectare, alături de culorile și finisajele complet personalizabile, specifice serviciului Ad Personam de la Lamborghini. Clienții pot alege dintr-o gamă extinsă de culori exterioare și de accesorii decorative, în timp ce interiorul este oferit în două versiuni, existând și aici posibilitatea de a alege dintr-o combinație extinsă de materiale.

Panoul de bord al iahtului cu motor reinterpretează cockpit-ul auto în stil nautic, integrând complet toate sistemele de navigație și control. La fel ca în cazul mașinilor super sport Lamborghini, detaliile sunt finisate în fibră de carbon, folosind Carbon Skin de la Lamborghini. Materialul se regăsește pe scaunele sportive și pe cârmă, concepută să semene cu volanul mașinilor super sport. Inconfundabilele butoane start/stop (două, câte unul pentru fiecare motor) sunt identice cu cele folosite pentru a porni un motor Lamborghini.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
BMW lansează abonamente pentru diverse opțiuni ale mașinii
Setari Cookie-uri