Lamborghini a rupt tradiția în numirea celor mai noi modele ale sale, două exemplare unicate menite să celebreze finalul epocii V12 aspirate natural. Constructorul din Sant'Agata Bolognese a cerut ajutorul unei agenții autohtone de naming pentru a boteza modelul coupe, Invencible, în timp ce varianta roadster a fost numită Autentica.

Lamborghini se pregătește să lanseze un nou model hibrid, urmașul de drept al bătrânului Aventador care este mai vechi decât lumea. Noul supercar al celor de la Lamborghini nu va abandona motorul cu 12 cilindri în V, dar acesta va fi susținut de un motor electric pentru și mai multă putere. Astfel, cele două „surori” lansate de Lamborghini sunt cântecul de adio al motorul V12 lipsit de hibridizare, dar confirmă și direcția de design pe care Lamborghini va miza în viitor.

Denumite Invencible și Autentica, cele două mașini preiau elemente de design de pe Sian, dar ies în evidență cu o altă formă a părții frontale și faruri mai mici. În spate, semnătura luminoasă este formată din șase hexagoane acoperite cu LED-uri, câte trei găzduite în fiecare „cuib” unghiular aflat de-o parte și de alta a evacuării, și ea cu trei țevi. Aspectul celor două modele este complicat, agresiv și foarte ascuțit, tipic Lamborghini-urilor de la Countach încoace.

Diferența este, însă, la capitolul denumirii. Dacă, în trecut, Lamborghini se inspira din numele diverselor rase de tauri sau prelua numele unui anume taur de coridă celebru, Invencibile și Autentica au fost botezate altfel. În cazul coupe-ului Invencibile, italienii s-au bazat pe ajutorul agenției de profil Namzya fondată de două românce, Marcela Sărmășan și Andra Guțui. Cele două au colaborat, în trecut, și cu indienii de la Tata.

Lamborghini își ia cu greu la revedere de la lumea veche

Lamborghini, la fel ca și Pagani sau Koenigsegg, se desparte cu greu de un model vechi sau o motorizare care trebuie înlocuită. Lamborghini Aventador este în producție încă din 2011, iar noul model va ajunge în showroom-uri abia în 2024. Tocmai de aceea, atât roadster-ul cât și coupe-ul pe care Lamborghini abundă de detalii atent lucrate. Caroseria coupe-ului este vopsit în Rosso Efesto care se îmbină cu zone de fibră de carbon la vedere. La interior, piele Rosso Alala contrastează cu Alcantara Nero Cosmus. Cusături în culoarea caroseriei, Rosso Alala, se îmbină cu elemente brodate în Nero Ade.

Prin comparație, decapotabila Autentica este argintie (Grigio Titans) cu accente de carbon și detalii galbene (Giallo Auge). La interior, pielea și Alcantara neagră este subliniată de cusături în același galben ca și la exterior. Toate acestea dau de înțeles că mașinile costă mult mai mult decât cei 500.000 de dolari pe care Lamborghini îl cerea pe un Aventador Ultimae.

Cum partea mecanică este preluată de la Aventador, propulsorul V12 dezvoltă 769 de cai putere și 720 Nm care ajung la toate cele patru roțiile printr-o transmisie cu șapte rapoarte. Deși Lamborghini nu a dat publicității cifre de performanță, cele două modele unicat ar trebui să atingă 100 de km/h cu start de pe loc în 2.8 secunde în drumul către o viteză maximă de 355 km/h). Diferența e că vor fi 500 de Aventador Ultimae (coupe și roadster) și doar un Invencibile și o Autentica. Urmașul lui Aventador ar trebui să fie dezvelit în primăvară.

Sursa foto: Lamborghini

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri