O companie din Noua Zeelanda a inventat bicicleta electrica care merge pe apa. Manta5 Hydrofoiler XE-1 este o bicicleta cu motor electric, pedale si folii de carbon in loc de roti, potrivit euronews.com.

Inventatorii spera sa faca bicicleta disponibila la nivel global in 2020. In prezent este disponibila pentru precomanda pentru 7.495 dolari americani.

Datorita acestor folii, bicicleta poate rula deasupra apei cu o viteza de 20 de kilometri pe ora. Bicicleta are sub apa o elice care o ajuta sa se ridice si sa aiba tractiune pe suprafata apei. Motorul electric este de 460 de wati si este alimentat de o baterie care ofera o autonomie de o ora.

Compania a decis sa adauge motorul electric pentru a permite oamenilor sa foloseasca bicicleta pe distante mai lungi, de exemplu de pe un iaht pana la mal.

Compania din Noua Zeelanda a fost fondata in 2011 si a dezvaluit primul prototip de biciclete cu aripi in 2017. Aproximativ 30 de biciclete XE-1 au fost vandute catre sponsorii proiectului din Noua Zeelanda.

Citeste si:
Orasul unde BEREA inlocuieste APA
Murrurundi, orasul unde ai...

Sursa foto: https://eu.manta5.com/


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cea mai ieftina masina electrica din lume costa 7.600 euro
Setari Cookie-uri