Anul acesta, vor fi lansate in Romania cel putin 5 masini cu tehnologie hibrida, BMW X6 ActiveHybrid, Cadillac Escalade Hybrid, noul Lexus RX 400h, Honda Insight, Toyota Prius, precum si peste 40 de noi modele auto.
Companiile auto au dezvaluit doar o parte din noile modele de masini care vor intra anul acesta in Romania.

BMW Group va aduce in Romania in a doua jumatate a anului viitor modelul X6 ActiveHybrid, care va fi prezentat in ianuarie la Detroit. BMW X6 ActiveHybrid va dispune de un motor V8 de 4,4 litri si un motor electric pentru a furniza 420 CP.

Top 20 dileme pentru mediul de business in 2009


BMW Group va mai lansa in Romania in primul trimestru din 2009 noul roadster BMW Z4 si noua generatie Mini Cabrio.

Radacini Motors, importatorul marcilor Cadillac, Corvette si Hummer pe piata romaneasca, va aduce anul acesta in Romania noul Cadillac Escalade Hybrid, la un pret sub 70.000 euro fara TVA.

Escalade Hybrid are un motor V8 de 6.0 litri fiind singurul full-size SUV de lux cu opt locuri ce beneficiaza de o tehnologie hibrida.

In momentul de fata, General Motors mai ofera pe piata americana alte doua modele ce folosesc tehnologia hibrida, SUV-ul Chevrolet Tahoe si sedanul Chevrolet Malibu.

General Motors (GM) va lansa in Romania, in prima parte a anului 2009, modelul de clasa compacta Chevrolet Cruze.

Toyota Romania, importatorul marcii japoneze Lexus pe piata romaneasca, va lansa anul acesta noul Lexus RX, o varianta pe benzina RX 350 in primavara si o varianta hibrid RX 400h in vara.

Modelele noi Toyota anuntate pentru 2009 in Romania sunt Avensis in ianuarie – februarie, IQ in martie, Urban Cruiser in mai si Prius in iulie, Aygo in ianuarie.

In prezent, gama Toyota are un autovehicul hibrid, Toyota Prius, iar gama Lexus numara trei modele cu tehnologie hibrida, Lexus GS 450h, Lexus LS 600h si Lexus RX 400h.

Honda Trading Romania, reprezentanta locala a constructorului japonez Honda, va lansa noul model hibrid al marcii, denumit Insight, la sfarsitul primaverii 2009.

Mercedes-Benz va adauga cate un model hibrid pe an gamei sale de masini incepand din 2009 si spera ca 20% din vanzari sa fie din masini hibride pana in 2015. Modelele Mercedes hibride vor fi S400 si ML450 care va intra in competitie cu BMW X6 hibrid.

Romcar, importatorul Ford in Romania, va lansa la inceputul anului doua noi modele Ford pe plan local, noua Fiesta si noul Ka, iar la jumatatea anului va aduce modelul Kuga cu motor pe benzina.

Ford Motor Company intentioneaza sa accelereze procesul de productie al vehiculelor electrice si hibrid incepand din 2009, prin lansarea hibrizilor Ford Fusion si Mercury Milan.

Trust Motors, importatorul general al marcii Peugeot pe piata romaneasca, va aduce anul acesta trei modele noi Peugeot 308 CC, Peugeot 3008, Peugeot 206 Plus.

Producatorul francez de automobile Peugeot a prezentat un crossover hibrid denumit Prologue la salonul auto de la Paris, care ar putea intra in fabricatie in primavara lui 2009.

Auto Italia, importatorul marcilor Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Ssang Yong, Maserati si Segway in Romania, aduce anul acesta Alfa Romeo MiTo, Fiat Qubo si un model decapotabil Maserati.

Marca Porsche va lansa in a doua parte a anului pe piata romaneasca modelul Porsche Panamera si versiunea facelift a roadsterului Boxter.

Audi aduce in 2009 pe piata romaneasca patru noi modele Audi, A4 Allroad, A5 Cabrio, A5 Sportback si Q7 facelift.

Modelele Volkswagen anuntate pentru Romania sunt Golf Plus la inceputul anului, Polo in toamna si Golf GTI in aprilie-mai.

Seat Exeo, noua limuzina sport de clasa medie, va fi disponibila din aprilie 2009. Noul model Seat, care se bazează pe generatia anterioara Audi A4 are trei motorizari pe benzina de la 102 CP la 200 CP si trei motorizari diesel common rail de la 120 CP la 170 CP.

Seat va aduce in primul trimestru al anului 2009 si noul Ibiza Ecomotive.

Citroen Romania, importatorul general al marcii franceze, lanseaza anul acesta noul Citroen C1 facelift pe piata romaneasca si C3 Picasso.

Compania Renault-Nissan Romania, importatorul marcii japoneze Nissan pe piata romaneasca, va lansa in 2009 trei modele noi pe plan local, Qashqai+2, Murano si 370Z.

Renault va lansa anul acesta pe piata romaneasca cea de-a treia generatie a modelului Megane si Laguna coupe.

La inceputul anului va fi lansat oficial pe piata modelul coupe cabrio Ferrari California, la un pret intre 165.000 - 175.000 euro.

Anul acesta, Aston Martin si Lamborghini vor intra oficial in Romania, urmand sa isi anunte noutatile pe parcurs.

EIT-Forum Auto, importatorul Volvo in Romania, va lansa pe plan local in 2009, modelele C30 si C70 restilizate, precum si un nou S80.

Mazda va aduce in Romania in primavara 2009 noua Mazda3.

Augusta Motors, importatorul marcii Saab in Romania, va aduce anul acesta noul Saab 9-5.

Kia Romauto, importatorul marcii coreene in Romania, va aduce in februarie 2009 crossover-ul Kia Soul pe piata romaneasca.

Anul trecut, modelele noi de masini lansate in Romania au depasit 80 de exemplare, peste un sfert dintre acestea fiind aduse de compania Porsche Romania, cel mai mare importator auto.

Dintre noile modele aparute in 2008 pe piata romaneasca, doua autoturisme au avut un pret de peste 220.000 euro. Bentley Azure T si Mercedes SL 65 AMG au fost cele mai scumpe masini, la un pret de peste 280.000 euro, respectiv 222.470 euro.

Cele mai multe noutati in 2008 au venit din partea marcilor premium si au fost lansate in a doua jumatate a anului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri