Vanzarile de masini la nivel global ar putea scadea cu 14% anul acesta, pana la 55 de milioane de unitati, fiind necesari sapte ani pentru a ajunge din nou la nivelul inregistrat in anul 2007, de 69 milioane unitati, a spus Carlos Ghosn, CEO Renault-Nissan, potrivit Bloomberg.
Previziunile directorului Renault-Nissan au fost sustinute de Mitsuru Yonekawa, un purtator de cuvant al Nissan Tokyo.

Ghosn estimeaza un declin al vanzarilor de vehicule pana la 55 de milioane de masini anul acesta, de la 63 de milioane de unitati vandute in 2008.

“Vanzarile de masini in 2007 au fost de 69 de milioane de unitati, in 2008 au scazut la 63 milioane masini. In 2009 … am putea ajunge la 55 milioane vehicule”, a declarat Ghosn, la o conferinta economica in Arabia Saudita.

Doua treimi din masinile vandute pe glob sunt achizitionate prin credite, “ … noi suntem primele victime ale crizei financiare”, a adaugat Ghosn.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri