Renault-Nissan vrea sa ajunga la vanzari anuale de 10 milioane de vehicule la nivel mondial pana in 2017, fata de 8,1 milioane de vehicule in intervalul aprilie 2012-martie 2013, a declarat directorul general al aliantei, Carlos Ghosn, publicatiei nipone Nikkei, transmite AFP.
Este pentru prima oara cand Ghosn a exprimat acest obiectiv, potrivit Nikkei, scrie Mediafax.

Pe langa Renault si Nissan, alianta mai include constructorul rus Avtovaz, ale carui vanzari sunt in crestere.

Niciun constructor auto nu a ajuns inca la vanzari anuale de 10 milioane de vehicule, dar liderul mondial Toyota este pe cale sa atinga acest prag in 2013, iar mai tarziu va fi urmat de General Motors si Volkswagen.

Ghosn sustine ca Renault-Nissan poate atinge acest obiectiv datorita unei strategii axate pe pietele emergente, prin extinderea gamei de la masini low-cost si pana la berline de lux si prin tehnologii avansate, precum motorizari electrice.

Ghosn vrea in special cresterea cotei de piata a aliantei pe piete ca China, Brazilia, Mexic si Thailanda.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri