Constructorul auto german Opel, ce se confrunta cu grave probleme financiare, vrea sa inchida trei fabrici din Europa, doua din Germania si una din Belgia, si sa disponibilizeze o cincime din cei 55.000 de angajati, a anuntat ziarul Der Spiegel, potrivit AFP.
Cele trei fabrici vizate sunt Bochum, din vestul Germaniei, Eisenach, din estul tarii, precum si Anvers, din nordul Belgiei, potrivit planului de salvare prezentat vineri de conducerea Opel guvernului german, precizeaza Der Spiegel.

Obiectivul companiei este sa economiseasca 949 milioane euro din costurile de personal. Alternativa ar fi sa disponibilizeze numai 3.500 de angajati si sa impuna reduceri salariale, mai scrie publicatia germana, anunta NewsIn.

In cadrul unui discurs saptamânal, cancelarul german Angela Merkel estima ca planul prezentat de Opel mai trebuie sa fie "imbunatatit".

Potrivit revistei Focus, Opel a solicitat de la statul german ajutoare de 4 miliarde euro, peste nivelul estimat pâna acum, de 3,3 miliarde. Insa aceste ajutoare ar putea fi acordate in mod indirect, sub forma unor garantii sau credite.

Pâna in prezent, insa, potrivit Der Spiegel, subsidiara Opel a grupului american General Motors nu a platit deloc impozite catre statul german, profiturile fiind repatriate in Statele Unite.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri