Dacia va lansa in 2010 modelul SUV, pentru care investitia se ridica la aproximativ 100 milioane euro, din care 15 milioane euro fiind ajutor de la guvern.
“Programul de investitii pentru SUV 4x4 ajunge pana la 100 milioane euro, iar ajutorul pe care l-am cerut guvernului este de 15 milioane euro fiind legat de dezvoltarea acestui program”, a declarat directorul general al Automobile Dacia, Francois Fourmont.

Constructorul are in vedere investitii de 138 de milioane euro in acest an, in crestere usoara fata de anul trecut cand a investit 123 de milioane euro si semnificativ mai mici ca in 2007, cand a alocat pentru investitii 249 milioane euro. Pentru 2010, investitiile ar putea fi de circa 115 milioane euro.

Guvernul a aprobat anul trecut acordarea unor ajutoare de stat catre Automobile Dacia si patru furnizori de componente auto, pentru sustinerea productiei. In cazul Dacia, ajutorul de stat a fost stabilit la 15,4 milioane euro.

Afacerile Automobile Dacia au crescut cu 10,1% anul trecut, comparativ cu 2007, la 7,64 miliarde lei (2,07 miliarde euro), in timp ce profitul s-a injumatatit, la 213 milioane lei (circa 60 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri