Constructorul roman de automobile Dacia va lansa pe piata romaneasca pe 17 iunie modelul Stepway, prezentat la Salonul Auto de la Barcelona, care va fi disponibil pe majoritatea pietelor europene incepand cu septembrie 2009.
Informatii despre data cand va fi prezent in showroom-uri, pret, vor fi anuntate saptamana viitoare la conferinta de presa Dacia.

Stepway este o noua versiune a berlinei bicorp Sandero lansate in iunie 2008. In unele tari, comenzile vor putea fi preluate de la sfarsitul lunii iunie 2009.

In functie de piata de comercializare, Dacia Sandero Stepway este echipata cu o motorizare pe benzina de 1.6 litri si 90 CP si cu o motorizare diesel dCi de 70 CP.

Dacia Sandero Stepway este fabricata la uzina de la Mioveni. Peste 5% din materialele plastice utilizate la fabricatia modelului sunt reciclate iar 95% din masa totala a vehiculului poate fi reciclata la sfarsitul ciclului de viata. Versiunea dCi de 70 CP emite numai 140g de CO2/km, beneficiind, prin urmare, de semnatura Dacia eco².

Garda la sol a fost inaltata cu 20 mm fata de berlina Sandero, barele de protectie fata si spate au ornamente cu aspect de crom satinat, iar proiectoarele de ceata si barele de pavilion longitudinale (negre si crom satinat) fac din Dacia Sandero Stepway un vehicul adaptat oricarui tip de drum.

Trei culori metalizate sunt disponibile in serie: Gris Platine, Gris Comète si Rosu de Foc.

Echipamentele de siguranta prezente pe Dacia Sandero Stepway includ sistemul ABS Bosch 8.1 cu repartitor electronic de franare (EBV), asistenta la franarea de urgenta (AFU) si doua airbag-uri, pentru sofer si pentru pasagerul din dreapta.

Dacia Stepway este versiunea europeana a modelului Renault Sandero Stepway, unul dintre cele mai recente vehicule din gama Renault din Brazilia, produs la uzina din Curitiba (Brazilia).

Peste 80% din piesele pentru Dacia Stepway (de exemplu, barele de pavilion, barele de protectie fata/spate) sunt comune versiunii sud-americane Renault Sandero Stepway.

Renault Sandero Stepway este comercializat in Brazilia si in Argentina, unde au fost vandute pana in prezent peste 2.700 de exemplare.

Sandero a fost comercializat pana in prezent in peste 60.000 de exemplare pe pietele din Europa si Maghreb.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri