General Motors a intensificat discutiile cu grupurile concurente interesate de divizia europeana Opel, si ar putea semna cel putin un memorandum in aceasta saptamana, in contextul in care discutiile cu Magna International, ofertantul preferat, au intampinat obstacole.
RHJ International, compania belgiana interesata de Opel, si-a imbunatatit oferta anterioara si General Motors o "analizeaza foarte serios", a declarat o persoana avizata, ce a mai spus ca un memorandum ar putea fi semnat in doua zile.

"Echipa de negocieri a GM ar vrea sa stie daca am putea sa schitam doua acorduri foarte solide si definitive, din care sa alegem", a mai spus sursa.

Aceasta a spus ca noua oferta inaintata de RHJ ia mai mult in calcul problemele politice cu privire la pierderile de locuri de munca in Germania, stat ce ofera constructorului finantare de 1,5 miliarde euro, pentru a-l mentine pe linia de plutire, in contextul in care compania mama General Motors se afla in faliment.

Compania chineza Beijing Automotive Industry Corp este asteptata sa prezinte curand o oferta imbunatatita pentru Opel, care include Vauxhall in Marea Britanie. Insa grupul chinez a intrat mai tarziu in procesul de vanzare si nu a facut aceleasi progrese ca RHJ si Magna.

Grupul italian Fiat s-a aratat interesat de Opel, insa nu a oferit numerar in cadrul ofertei, scrie NewsIn.

Magna, cu care GM a semnat in mai un memorandum de acord pentru cumpararea unui pachet de 55% in cadrul Opel, alaturi de banca ruseasca Sberbank , ramane favorita pentru semnarea unui acord definitiv. Furnizorul canadian de piese auto beneficiaza de sprijinul social-democratilor germani, administratiilor regionale si al sindicatelor comerciale.

Cu toate acestea, negocierile cu Magna s-au lovit de dificultati, in ceea ce priveste accesul la tehnologia de productie, pe care Magna vrea sa o acorde partenerilor rusi.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri