Presedintele General Motors Europe, Carl-Peter Forster, se asteapta sa vanda in curand divizia germana Opel grupului canadian Magna, producator de piese de schimb.
"Sunt increzator dupa o intalnire la nivel inalt intre reprezentantii GM si Magna, unde s-a ajuns la un consens pe aceasta tema. Momentan mai trebuie discutate doar detaliile", a declarat Forster, citat de NewsIn.

Forster nu a oferit informatii legate de data finalizarii negocierilor, insa a precizat ca "ar fi nemaipomenit daca am putea semna ceva pana la jumatatea lunii iulie".

Surse avizate au declarat in iunie ca GM si Magna au fixat data de 15 iulie ca termen limita pentru a ajunge la un acord de vanzare a unei participatii majoritare din Opel grupului canadian, caruia i se alatura si partenerul sau rus Sberbank.

Premierul statului german Turingia, Dieter Althaus, a declarat pentru cotidianul Berliner Zeitung am Sonntag ca se asteapta ca un acord intre GM si Magna sa fie semnat in iulie.

Editia germana a revistei Forbes a anuntat, citand surse avizate, ca grupul canadian Magna intentioneaza sa separe marca Opel de celelalte divizii proprii, putand chiar decide o listare a producatorului de automobile.

Magna este grupul considerat favorit pentru preluarea marcii germane Opel, insa mai exista si alti investitori interesati.

Producatorul chinez de automobile Beijing Automotive Industry Corp (BAIC) si holdingul belgian RHJ International spera in continuare ca discutiile dintre GM si Magna sa se incheie fara un rezultat concret.

Constructorul auto Beijing Automotive Industry Corporation (BAIC) a inaintat o oferta neangajanta pentru Opel, reprezentand cea de-a treia oferta neangajanta de acest gen primita de General Motors pentru operatiunile europene.

BAIC s-a alaturat relativ tarziu licitatiei organizate de General Motors pentru Opel, in contextul in care grupul canadian Magna International si banca rusa Sberbank au semnat un memorandum de acord, pentru cumpararea unei participatii de 55%.

Cu toate acestea, General Motors a intensificat discutiile cu grupurile rivale interesate de Opel, dupa negocierile foarte dificile purtate cu Magna.

Magna, cu care GM a semnat in mai un memorandum de acord pentru cumpararea unui pachet de 55% in cadrul Opel, alaturi de banca ruseasca Sberbank , ramane favorita pentru semnarea unui acord definitiv. Furnizorul canadian de piese auto beneficiaza de sprijinul social-democratilor germani, administratiilor regionale si al sindicatelor comerciale.

Cu toate acestea, negocierile cu Magna s-au lovit de dificultati, in ceea ce priveste accesul la tehnologia de productie, pe care Magna vrea sa o acorde partenerilor rusi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri