SD Prestige, concesionar si reparator Citroen, a vandut circa 100 de autoturisme Citroen in primul semestru, majoritatea clientilor orientandu-se catre modele cu consum de carburant redus si costuri de intretinere mai scazute.
“Clientii SD Prestige au preferat modele cu consum de carburant redus, preponderent diesel si cu costuri de intretinere mai scazute”, a precizat directorul de marketing SD Prestige, Anca Schiopu.

Cele mai vandute modele Citroen de catre concesionar au fost C4 Berlina, Xsara Picasso si C4 Picasso. Motorizarile preferate au fost cu capacitate cilindrica de 1.000 cmc, 1.400 cmc , 1.600 cmc.

“Pe anul 2009 preconizam ca vom comercializa 250 de autoturisme marca Citroen. Consider ca este o prognoza realista tinand cont de factorii de piata”, a spus reprezentatul SD Prestige.

Anul trecut, SD Prestige a avut o cifra de afaceri in valoare de 190 miliarde lei. Serviciile de service au reprezentat 35% din afacerile companiei.

De asemenea, serviciile de inchirieri de masini au reprezentat anul trecut 2% din cifra de afaceri, fiind inchiriate circa 150 de autoturisme.

In 2008, concesionarul-ul Citroen a vandut in jur de 180 de masini second hand. Anul acesta, au fost comercializate 30 de masini rulate.

SD Prestige a investit anul trecut 470.000 euro intr-un showroom Citroen, iar anul acesta a mai investit 618.000 euro intr-un cronoservice in sectorul 4 Bucuresti. “Anul 2010 este un an incert din toate punctele de vedere, iar investitiile vor depinde foarte mult de vanzare implicit de conditiile de piata”, a adugat reprezentatul SD PRESTIGE.

SD Prestige activeaza pe piata auto din Romania din anul 1994, in al doilea semestru din 2008 devenind concesionar si reparator Citroen , avand o echipa de 140 de specialisti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri