S.A.S Grup, furnizor de sisteme profesionale pentru localizarea si monitorizarea vehiculelor prin GPS, lanseaza un sistem, denumit SAS Locator, ce permite localizarea autovehiculului prin GPS cu ajutorul unei cartele SIM Orange.
Produsul SAS Locator este lansat simultan in Romania si Germania, S.A.S Grup extinzandu-si recent operatiunile pe piata germana.

Produsul permite monitorizarea locatiilor autoturismului in timp real, ofera informatii privind istoricul pozitiilor acestuia si transmite utilizatorului alerte prin SMS sau email in privinta incidentelor esentiale, precum intrarea intr-un perimetru prestabilit sau iesirea din acesta, furt, accident, depasirea unei anumite viteze etc. SAS Locator permite de asemenea utilizatorilor sa blocheze de la distanta motorul autovehicului si poate fi integrat cu alarma masinii.

“SAS Locator permite supravegherea tinerilor care au obtinut recent carnetul de conducere si trebuie monitorizati de catre parinti in privinta vitezei si a directiei in care se deplaseaza, fapt care va creste gradul de siguranta la volan. De asemenea, SAS Locator poate fi folosit pentru a monitoriza persoanele in varsta care pleaca la drum etc.”, a declarat Adrian Dinu, director general S.A.S Grup.

Noul sistem de monitorizare auto este util si companiilor. “Produsul va fi utilizat de catre firmele din domeniul rent-a-car, pentru a localiza autoturismele in caz de intarziere la returnare, pentru a proteja masinile in caz de furt etc. Companiile de leasing, de taximetrie, precum si orice alte firme cu nevoi minimale de supraveghere a parcului auto sunt, de asemenea, beneficiarii avantajelor SAS Locator. Pentru flotele mari de vehicule, solutiile noastre profesionale de fleet management raman cele mai potrivite, datorita raportarilor complexe pe care le permit”, a explicat Adrian Dinu.

SAS Locator este integrabil cu bordul auto si este proiectat sa corespunda normelor UE “automotive”, adica rezista in bordul vehiculului in conditii de temperaturi extreme, praf, umiditate, socuri mecanice etc, avand durata de viata de aproximativ 4 ani.

Solutia este compusa dintr-un echipament de tip GPS (montat pe autoturism), in care se insereaza o cartela SIM de trafic de date. Cu ajutorul aplicatiei software dezvoltata de S.A.S Grup, echipamentul transmite informatii privind vehiculul respectiv. Informatiile pot fi vazute descarcand aplicatia SAS Locator pe calculatorul personal sau se poate utiliza interfata web (are doar functia de localizare in timp real). In plus, utilizatorii pot seta o serie de alerte pe care le pot primi prin SMS pe telefonul personal sau la o adresa de email.

Echipamentul SAS Locator va putea fi achizitionat din cinci magazine Orange, din reteaua EURO GSM, eMag, reteaua Altex, prin reteaua de montatori S.A.S Grup.

Pretul de vanzare recomandat de S.A.S Grup pentru echipament este de 199 euro (TVA inclus). Software-ul SAS Locator este gratuit si nu presupune nici un alt cost de tip abonament. Echipamentul se poate instala in reteaua de montatori autorizati, pentru un pret cuprins intre 20-30 euro.

Cartela SIM se numeste "M2M Locator", are o adresa IP statica ce permite identificarea echipamentului si, incepand cu 1 octombrie, va putea fi achizitionata din magazinele Orange si din magazinele partenerilor Orange. Abonamentul lunar pentru cartela SIM Locator de la Orange costa 2,5 euro, cu TVA inclus, clientii urmand a plati costurile generate de traficul de date.

Costurile suplimentare lunare generate de utilizarea serviciului pentru monitorizarea traseului si a pozitiei masinii ajung, potrivit estimarilor, la 0,1 euro. Daca clientii doresc sa primeasca alerte referitoare la intrarea ori iesirea din perimetru, depasirea vitezei sau in cazul producerii diverselor incidente, fiecare notificare prin SMS este tarifata cu 0,04 euro.

Compania S.A.S GRUP, constituita in 2002, are ca obiect de activitate atat dezvoltarea si implementarea sistemelor integrate de supraveghere si urmarire autovehicule prin satelit, cat si executarea de software in domeniu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri