Porsche Romania, importatorul marcii germane cu acelasi nume, primeste comenzi pentru noul model decapotabil Porsche Boxster Spyder.
Pretul pentru Romania este de 68.366 euro cu TVA.

Porsche va lansa noua versiune a modelului Boxster, un roadster usor cu motor central, in luna decembrie in cadrul Salonului Auto din Los Angeles.

Cantarind 1.275 kilograme, Boxster Spyder este cel mai usor model din gama Porsche.

Noul model soseste pe piata in februarie 2010, fiind a treia versiune a gamei Boxster si alaturandu-se modelelor Boxster si Boxster S.

Boxster Spyder este echipat cu un motor cu sase cilindri de 3,4 litri cu injectie directa, montat central in fata puntii spate. Acesta dezvolta o putere maxima de 320 CP, cu 10 CP mai mult decat Boxster S.

Echipat cu PDK Porsche-Doppelkupplungsgetriebe si pachetul Sports Chrono, noul Spyder accelereaza pana la 100 km/h in 4,8 secunde, gratie sistemului Launch Control. De asemenea, dotarea optionala PDK asigura un consum de combustibil de numai 9,3 litri la 100 de kilometri in Noul Ciclu European de Conducere. In varianta decapotabila, viteza maxima este de 267 km/h.

Din punctul de vedere al conceptului care sta la baza, intreaga gama Boxster este succesoarea legendarului 550 Spyder, construit in 1953. Ambele modele au drept caracteristici comune principiul de roadster cu motor central si greutate redusa.

Modelul 550 Spyder a fost primul automobil sport din Stuttgart-Zuffenhausen creat special pentru curse, dar omologat si pentru sosea. 550 Spyder a fost urmat de alte modele Porsche Spyder, cum ar fi 718 RS 60 in 1960.

In 2004 si 2008, Porsche a dedicat acestor masini sport de legenda o editie limitata Boxster la care era adaugat si numele de Spyder. Spre deosebire de aceasta, noul Boxster Spyder este un model de serie imbunatatit si conceput special, vizibil modificat fata de Boxster si Boxster S.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri