Compania de leasing operational Arval Romania, controlata de BNP Paribas, estimeaza ca va administra la sfarsitul acestui an 2.800 de masini, in crestere cu 65% fata de finalul anului trecut, a declarat Arnault Leglaye, managing director al companiei.
La sfarsitul anului trecut, Arval Romania administra o flota de 1.700 vehicule.

"Motivul cresterii este interesul tot mai mare al companiilor pentru serviciile de leasing operational auto, in conditiile crizei. In acest an, 40 de clienti noi au apelat la serviciile noastre", a afirmat Leglaye (foto), citat de NewsIn.

"Pentru fiecare client investim sume importante la inceputul contractului, urmand ca prin ratele lunare sa ne recuperam treptat o parte din aceasta investitie, o alta parte urmand a fi recuperata la sfarsitul ciclului de viata, de minim trei ani, al vehiculelor prin revanzarea acestora", a explicat directorul Arval Romania.

Leglaye estimeaza ca Arval Romania va obtine o cifra de afaceri de 16 milioane euro in acest an, in crestere cu 80% fata de 2008, cand afacerile se ridicau la 9 milioane euro.

Rezultatele financiare obtinute de companie pana in prezent "sunt in concordanta cu planul de business Arval, acela de a atinge break-even in 2010", potrivit directorului.

Leglaye a precizat ca in 2010 mai multe contracte vor ajunge la scadenta de trei ani. Astfel, clientii ar putea opta pentru reinnoirea contractului - cu masinile utilizate in cadrul contractului sau cu vehicule noi - sau pentru returnarea vehiculului utilizat.

"Acest lucru depinde de situatia si strategia clientului respectiv, de oferta etc, astfel incat trebuie sa ne adaptam strategia la nevoile companiilor", a afirmat reprezentantul Arval Romania.

Leglaye anticipeaza ca piata romaneasca de leasing operational ar putea creste anul viitor cu aproximativ 20% fata de 2009, daca nu se acutizeaza criza economica.

"Companiile vor sa creasca eficienta si sa scada costurile legate de aceasta. Estimam ca aceste tendinte vor fi prezente si anul viitor. Astfel, previziunile noastre raman optimiste", a mai spus el.

Arval Romania are in prezent un portofoliu de 200 de clienti.

Cititi si Arval Romania: 2010 va fi un an de stabilitate pentru piata de leasing operational
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri