Fiat SpA a inregistrat o pierdere neta de 281 milioane euro in al patrulea trimestru, in urma scaderii vanzarilor de camioane si de echipamente de constructii.
Pierderea vine dupa un profit de 163 milioane euro in aceeasi perioada a anului precedent, potrivit NewsIn.

Astfel, pierderile totale din 2009 se ridica la 838 milioane euro, dupa castiguri de 1,6 miliarde euro in 2008. Veniturile au avansat cu 3,5% in 2009, la 13,6 miliarde euro, fata de 13,1 miliarde euro in al patrulea trimestru din 2008.

Veniturile grupului Fiat, ce include marcile Lancia, Alfa Romeo si Fiat, au fost sustinute de primele de casare acordate in principalele piete din Europa si au avansat in al patrulea trimestru la 7,2 miliarde dolari, de la 5,7 miliarde dolari in aceeasi perioada a anului trecut.

Castigurile inainte de taxe, impozite si costuri unice, numite de Fiat profituri din tranzactionare, au scazut la 488 milioane euro, de la 663 milioane euro in 2008, depasind estimarile analistilor.

Fiat a anuntat ca estimeaza o crestere a profiturilor de tranzactionare in 2010, in cazul in care programele de prime de casare vor fi prelungite.

Compania a anuntat ca profitul de tranzactionare va fi, in cazul mentinerii programelor de stimuli, de circa 1,5 miliarde euro in 2010, in timp ce veniturile vor creste cu 3-6%, la 52-53 miliarde euro.

Fara primele de casare, profiturile ar putea scadea cu 350-400 milioane euro. Fiat, care detine 20% din grupul american Chrysler, este primul grup auto european care a afisat rezultatele in acest sezon.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri