Toyota Romania, importatorul marcii japoneze pe plan local, a inceput actiunea de rechemare in service pentru un numar de 12.500 de vehicule posibil afectate la nivelul intregii tari, ce vor fi verificate la pedala de acceleratie.
Posesorii de vehicule defecte din Romania vor primi scrisori de informare de la dealerii Toyota de la care si-au achizionat masina, prin care vor fi invitati pentru programari in service.

Verificarea unei masini va dura aproximativ 30 de minute, costurile urmand sa fie suportate de catre companie.

Campania de rechemare este o masura preventiva ce are ca scop verificarea tuturor vehiculelor indicate de catre Producator (Toyota Motor Europe), chiar daca posesorii acestor masini nu au identificat nicio problema la nivelul pedalei de acceleratie sau daca masina nu prezinta problema respectiva. In Romania, la fel ca si in Europa, nu a avut loc niciun accident cauzat de eventuale disfunctionalitati la nivelul pedalei de acceleratie.

La modelele incluse in actiunea de recall exista posibilitatea ca pedala de acceleratie sa ramana blocata mecanic intr-o pozitie partial apasata sau sa revina lent la pozitia normala. Acest comportament este cauzat de probabilitatea aparitiei uzurii la mecanismul pedalei de acceleratie. Uzura progresiva, in combinatie cu anumite conditii de functionare si de mediu, pot genera o frecare mai mare la nivelul mecanismului, astfel incat, cu intermitenta, pedala de acceleratie sa poata fi apasata mai greu, sa revina mai incet la pozitia normala sau, in cel mai rau caz, sa ramana partial apasata.

Procedura de remediere dezvoltata de inginerii Toyota include instalarea unei placute de otel in ansamblul pedalei de acceleratie, menita sa creeze un spatiu ce reduce frecarea din interiorul mecanismului.

In ceea ce priveste actiunea de rechemare in service anuntata la nivel international pentru modelul Prius, Toyota Romania mentioneaza ca, la nivel national, au fost comercializate 7 unitati din actuala generatie Prius, ce vor fi verificate in conformitate cu procedura stabilita la nivel international.

Toyota Motor Europe a anuntat cele 8 modele care vor fi verificate, AYGO (Feb 2005 – Aug 2009), iQ (Nov 2008 – Nov 2009), Yaris (Nov 2005 – Sep 2009), Auris (Oct 2006 – 5 Jan 2010), Corolla (Oct 2006 – Dec 2009), Verso (Feb 2009 – 5 Jan 2010), Avensis (Nov 2008 – Dec 2009), RAV4 (Nov 2005 – Nov 2009).

Toyota a rechemat 2,3 milioane vehicule in SUA din cauza problemelor cu pedala de acceleratie. In noiembrie 2009, au mai fost retrase in SUA circa 4,2 milioane de autoturisme Toyota si Lexus. In America, au avut loc 2.274 de incidente cu autoturisme Toyota, provocand 275 de accidente, soldate cu 18 morti.

Citeste aici despre efectele
actiunii de rechemare in service:

Valoarea brandului ar putea scadea cu 7 mld. dolari

Defectiunile Toyota ar putea scadea vanzarile cu 75%, Lexus va avea de suferit

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri