Jucatorii prezenti in piata de rent-a-car observa o tendinta de crestere a cererilor de inchirieri comparativ cu anul 2009 si mizeaza pe lunile de vara.
Dupa primele trei luni, companiile de inchirieri auto au inregistrat cresteri cuprinse intre 20% si 40%.

“Divizia BDT Rent, dupa primul trimestru, a inregistrat o crestere de peste 20%, comparativ cu perioada similara a anului 2009. Pana in prezent, tendinta care s-a manifestat pe piata locala de rent a fost una de crestere a cererilor de inchirieri comparativ cu anul 2009”, a declarat Razvan Popescu, directorul executiv al BDT Rent, companie membra BDT Group.

De asemenea, Sixt New Kopel, companie de servicii de leasing operational si rent-a-car, a avut in primul trimestru o crestere a cererilor de inchirieri de 30-40%.

“Rezultatele dupa primele 3 luni au fost mai bune decat anul trecut, am inregistrat o crestere de 30-40%”, a declarat Dudy Perry (foto), directorul general al Sixt New Kopel.

El considera ca piata locala de rent-a-car va creste in 2010. “Sezonul de iarna 2009 a fost bun, speram ca vom inregistra aceeasi crestere si in 2010, in special pe perioada verii”, a adaugat Perry.

In ultimul timp, romanii inchiriaza pe mai multe zile un autoturism. "Tendinta care se manifesta pe piata de rent este aceea a cresterii duratei medii de inchiriere, ajungandu-se, pentru persoanele juridice, pana la 10-12 zile”, a spus Popescu.

De asemenea, seful Sixt sustine ca “in Romania perioada de rezervare a crescut usor, mai ales pe timpul vacantelor”.

Principalii factori de care tin cont romanii cand inchiriaza o masina sunt pretul si calitatea serviciilor.

“Majoritatea companiilor mari din Romania inchiriaza masini tinand cont de calitatea serviciilor si de pret”, a spus Perry.

De aceeasi parere este si reprezentantul BDT Rent, care spune ca “profilul clientilor de pe piata de rent autohtona se inscrie in cel de la nivel european. Astfel ca, pretul si calitatea serviciilor oferite sunt principalii factori luati in considerare de catre clienti. De aceea, BDT Rent se concentreaza pe raportul calitate/pret".

BDT Rent detine un parc de peste 300 de autovehicule, urmand ca in a doua jumatate a anului sa se extinda cu minim 100 de unitati. Modelele disponibile pentru inchiriat sunt: Dacia (Logan), Ford (Fiesta, Focus, Mondeo, Connect, Transit Kombi, Transit Van), Jeep (Patriot , Wrangler si Commander). Cel mai mic pret pentru inchirieri incepe de la 23 euro, iar cel mai mare nu depaseste 120 euro.

Sixt New Kopel are o flota de 590 de masini. Cea mai ieftina masina pentru rent a car este de 20 euro pe zi, iar cea mai scumpa - de la circa 50 de euro pe zi.

Cititi si Inchiderea aeroporturilor - Un plus sau un minus pentru inchirierile de masini?
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri