Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de afaceri, Adriean Videanu, si conducerea concernului Daimler au discutat la Stuttgart despre noi posibilitati de investitii in Romania si au evaluat rezultatele obtinute de firma germana in investitia de la Cugir, in componente auto.

De asemenea, Adriean Videanu s-a intalnit si cu premierul landului Baden-Württemberg, Stefan Mappus, cu care a analizat evolutia cooperarii bilaterale, "remarcand importanta incheierii unui parteneriat strategic intre Romania si landul Baden-Württemberg in vederea intensificarii si diversificarii relatiilor economice", potrivit unui comunicat emis de Ministerul roman al Economiei, citat de NewsIn.

Ministrul roman si premierul landului Baden-Württemberg au discutat totodata despre necesitatea cooperarii in atragerea fondurilor europene pe proiecte economice concrete si inlesnirea contactelor dintre mediile de afaceri, in scopul cresterii comertului exterior.

"Ministrul Adriean Videanu a apreciat contributia IMM-urilor din Baden-Württemberg la reformarea si retehnologizarea sectorului industrial din Romania in domenii de varf", informeaza ministerul.

Adriean Videanu participa, in perioada 7-8 iunie, in Germania, la lucrarile celei de a VI-a sesiuni a Comisiei Mixte Guvernamentale de cooperare economica Romania - Baden Württemberg. Din delegatia romana condusa de ministrul Adriean Videanu mai fac parte reprezentanti ai altor sapte institutii guvernamentale care deruleaza proiecte cu parteneri din aceasta zona a Germaniei.

Din cele 17.500 de companii germane inmatriculate in Romania, cu un volum al capitalului investit de aproximativ 3,1 miliarde euro, circa 25% provin din Baden Württemberg. Unele dintre cele mai importante sunt Wittenstein, investitor in productia de masini unelte in Sibiu (la Sura Mica), Marquardt, investitor automotiv la Sibiu, ROB, investitie high tech, productie circuite integrate la Brasov si concernul Daimler (investitor automotiv Cugir).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri