Compania energetica spaniola Endesa si constructorul auto japonez Mitsubishi Corporation au incheiat un acord pentru colaborarea in domeniul automobilelor electrice, dezvoltarea sectorului de profil fiind una dintre prioritatile guvernului de la Madrid, transmite AFP, citata de Mediafax.
Anuntul a fost facut la cateva saptamani dupa informatiile privind negocierile dintre Ministerul spaniol al Economiei si Mitsubishi Motors referitoare la infiintarea, in nord-vestul Spaniei, la Vigo, a unei fabrici de baterii destinate vehiculelor electrice. Mitsubishi Corporation si Mitsubishi Motors detin fiecare participatii una la cealalta.

Potrivit acordului, Endesa, divizie a grupului italian Enel, si Mitsubishi Corporation vor analiza si evalua noi oportunitati legate de vehiculele electrice.

Este vorba, in principal, de introducerea tehnologiilor Mitsubishi in domeniul vehiculelor electrice, construirea infrastructurilor necesare acestora, armonizarea sistemelor de gestionare a energiei si analizarea unei posibile extinderi in Uniunea Europeana si America Latina.
Ministrul spaniol al Economiei, Elena Salgado, a declarat, la inceputul lunii septembrie, ca guvernul lucreaza pentru o decizie pozitiva referitoare la uzina Mitsubishi Motors din Vigo.

Infiintarea unei astfel de uzine ar avea o influenta pozitiva pe piata muncii din Spania, unde somajul era, in iulie, de 20,3% din PIB, cel mai ridicat din zona euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri