Producatorul de baterii auto Rombat va livra in 2012 cateva sute de unitati fabricii de la Craiova, a declarat directorul general al uzinei de la Bistriţa, Ioan Repede.
“Suntem in discutii cu Ford Romania cam de un de un an jumatate. Avem un raport pozitiv, insa Ford nu va achizitiona produse din Romania pentru primul si al doilea proiect. Vom livra abia pentru al treilea proiect, in 2012”, a spus Ioan Repede.

Oficialul Rombat a afirmat ca cel de-al treilea proiect la Craiova este autoturismul de clasa B fabricat in Romania.

El a mai spus ca in 2012 compania va furniza baterii si pentru ce-a de doua generatie a modelului Dacia Logan.

Rombat a furnizat catre Dacia baterii in valoare de 24 milioane de euro. Circa 1,2 milioane de unitati au ajuns la Dacia, dintre care un milion pentru modelul Logan si 200.000 de unitati pentru Duster si Sandero.

Zilnic sunt livrate catre Dacia 1.500 de baterii Rombat. Bateriile vor ajunge si pe modelele Dacia fabricate in Rusia sub marca Renault.

De asemenea, bateriile Rombat sunt exportate in Slovacia la fabrica PSA Peugeot.

Incepand din 2012, firma vrea sa produca baterii pentru masini microhibride, care au functia start-stop.

Rombat se asteapta in 2010 la o cifra de afaceri de 60 de milioane euro, in crestere de la 50 mil. euro in 2009. Intre 1990 si 2009, compania a investit 32 de mil. de dolari. Compania va investi circa 5 mil. euro in constructia unei microhidrocentrale pe raul Borca.

Fabrica din Bistrita are o suprafata de 31.000 mp. In tara, firma are 9 centre de vanzari.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri