Compania Forza Rossa, importatorul Ferrari pe plan local, va livra anul acesta 27 de unitati, in crestere de la 25 de masini anul trecut.
"Trebuie sa livram 27 de masini anul acesta, deja am livrat 5-6 unitati. Aproape 40% din comenzile Ferrari sunt modelul 458 Italia. Majoritatea sunt pentru clienti romani sau rezidenti romani", a declarat Octavian Ursu, director de vanzari Forza Rossa, la evenimentul de lansare al modelului 458 Chalenge.

Anul acesta va fi lansat in Romania in prima jumatate a anului Ferrari Four (FF), primul model cu tractiune integrala al constructorului italian, care va avea un pret cu 10-15% mai mic decat autoturismul Scaglieti, putin peste 200.000 de euro. Romaniei i-au fost alocate 4 unitati.

Ferrari 458 Chalenge, cu un motor V8 montat median de 4,5 litri 570 CP, costa 260.000 euro cu TVA in Romania, iar cei 3 clienti au platit cash.

Modelul este numai pentru circuit, nu poate fi inscris in circulatie. " Masina este destinata doar circuitelor. In Romania aceasta masina poate concura pe circuitele de viteza pe traseu montan. Pilotii vor concura pe circuitele europene din acest an", a spus Lucian Sonea, directorul de marketing al Forza Rossa.

Directorul de marketing al companiei a precizat ca o cafenea cu numele Forza Rossa va fi deschisa anul acesta pe Calea Victoriei langa Ferrari Store.

De asemenea, Forza Rossa va inaugura in prima parte a anului magazinul Ferrari Store din Franta. Compania a deschis anul trecut un magazin si in Monaco, in urma unei investitii de 5 milioane euro.

In decembrie 2009, Forza Rossa a deschis la Bucuresti cel mai mare magazin Ferrari din Europa, in urma unei investitii de 4,5 milioane euro. Magazinul ce ofera imbracaminte, acesorii, ceasuri, are 500 de metri patrati.

Forza Rossa a devenit reprezentatul general Ferrari in Romania in aprilie 2007 si a inaugurat primul show-room dedicat exclusiv celebrului brand in mai 2008. In 2009, Forza Rossa a derulat afaceri de aproximativ opt milioane de euro, cu un profit net de 300.000 de euro.

Sotii Camelia si Ion Bazac (fost ministru al Sanatatii) controleaza dealerul Ferrari, prin Forza Rossa Holding, firma inregistrata in Cipru (86,3%). Celalalt actionar al Forza Rossa, cu o detinere de 13,6%, este un cetatean italian, Leo Taroni.

Forza Rossa este din februarie si reprezentantul exclusiv al marcii Lotus in Romania, Serbia, Muntenegru si Republica Moldova.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri