Christine Schillings, care a preluat recent conducerea lantului de hoteluri Ana Hotels, are o experienta de 31 de ani in industria ospitalitatii in cadrul Hilton Worldwide si a petrecut ultimii 16 ani in pozitia de director regional la Hilton Worldwide, unde a avut in coordonare un portofoliu de 46 de hoteluri din Estul Europei, Turcia, Rusia si Israel.

Ana Hotels are un nou director general, in locul Alexandrei Copos

Ana Hotels are un nou director general, in locul Alexandrei Copos

Managerul a venit prima data in Romania in urma cu 20 de ani, cand a facut parte din echipa de management care a deschis hotelul Athénée Palace Hilton in 1997.

"Ce mi-a placut foarte mult in Romania, cand am venit pentru prima data, in 1997, a fost ca am gasit o multime de oameni tineri dornici sa invete, dornici sa evolueze si sa livreze servicii de calitate. () In continuare, in cei 20 de ani care au trecut Romania a evoluat spre strandardele internationale din turism, iar asta se vede din numarul de hoteluri de pe piata si din calitatea serviciilor", a precizat Schillings.

Importante in turism: zambet pe buze, curatenie si Internet

Christine Schillings a precizat ca intre cele mai importante aspecte care nu trebuie sa lipseasca intr-un business in domeniul hotelier sunt oamenii pregatiti.

"In ospitalitate este importanta calitatea echipei, care trebuie sa fie bine pregatita, iar oamenii sa fie zambitori", a spus directorul general.

Pe de alta parte, ea a recunoscut ca industria de profil intampina dificultati in atragerea noii generatii de angajati, din cauza salariilor scazute din domeniu si a orelor prelungite de munca.

Citeste si:

"Nivelul scazut al salariilor este o mare provocare oriunde in lume, cred ca este important sa acorzi remuneratii corecte oamenilor, daca vrei sa fie primitori si zambitori. Si orele lungi de munca sunt o problema si impreuna fac dificila misiunea de a atrage tineri in joburile din turism. Nu este usor sa muncesti in domeniul turismului, trebuie sa ai o pasiune pentru servicii, pentru ca muncesti mult cu oameni, nu este un job in care stai in spatele calculatorului", a reliefat Schillings.

Domeniul hoteluri si restaurante inregistreaza cele mai mici valori ale salariului mediu net din economia romaneasca, datele Institutului National de Statistica aratand ca in luna martie a acestui an angajatii din acest sector au castigat in medie 1.161 lei. Spre comparatie, cele mai marii salarii sunt in domeniul fabricarii produselor din tutun, respectiv 6.347 lei.

Ceea ce pot face companiile pentru a creste implicarea oamenilor la locul de munca este sa le ofere cursuri si traininguri de dezvoltare profesionala, sansa de a promova si de a experimenta munca in unitati noi.

Managerul Ana Hotels a mai aratat ca pe langa personal hotelier de calitate, turistii isi doresc sa gasesca in unitatile de cazare curatenie si din ce in ce mai multe facilitati, precum Internet si variante de distractie.

Ana Hotels a inregistrat in 2015 cea mai mare crestere la nivel de cifra de afaceri din anul 2008, ajungand la 29,8 milioane euro. Infiintata in 1996, compania detine in prezent 7 hoteluri din segmentul upscale si de lux situate in Bucuresti, Poiana Brasov si Eforie Nord. Ana Hotels dispune de o capacitate totala de cazare de 975 camere, iar in 2015 numara 710 de angajati.