Catalin Ionescu, 48 de ani, unul din cei mai cunoscuti oameni de pe piata locala de training, a demisionat recent de la conducerea companiei Codecs, in cadrul careia se afla de peste 16 ani.
“Am plecat din Codecs pentru ca acolo sunt multi actionari care au opinii foarte diferite asupra business-ului. In plus, cred ca au fost suficienti cei peste 15 ani pe care i-am petrecut in firma”, a declarat, pentru Wall-Street, Catalin Ionescu. [Vezi profilul lui Catalin Ionescu]

Aceasta este cea mai importanta mutare la nivel de top management pe piata locala de training de la inceputul anului, cand Dan Berteanu, cel care a condus vreme de sase ani compania de consultanta in resurse umane United Business Development (UBD), a decis sa infiinteze firma de recrutare si selectie Talent Stream.

Potrivit lui Ionescu, functia de presedinte al Codecs este detinuta in prezent de profesorul Ionel Chera, cel care a pus bazele companiei, la inceputul anilor '90.

Absolvent al Facultatii de Geologie si Geofizica din cadrul Universitatii Bucuresti, Ionescu a ocupat functia de presedinte al Codecs incepand cu aprilie 1995.

El a inceput sa lucreze in firma din 1993, ca membru al echipei de vanzari. Inainte de a veni la Codecs, a lucrat ca geolog in muntii Apuseni, vreme de 12 ani, pentru IPEG Cluj.

In 2001, Ionescu a absolvit si programul de MBA al The Open University Business School, oferit pe piata locala de Codecs.

Sub conducerea sa, businessul Codecs a crescut la circa 4,7 milioane de euro in 2008. Comparativ, in 2005, compania de training realiza o cifra de afaceri de 3,1 milioane de euro.

Chiar daca a parasit compania in care se afla practic de la infintare, Ionescu detine in continuare o participatie de 14% in cadrul Codecs, fiind unul din cei peste 20 de actionari ai furnizorului de training.

“Nu stiu cat valoreaza actiunile mele din Codecs. Nu port discutii cu nimeni pentru a vinde, pentru ca niciun investitor nu vrea sa cumpere doar 14%, ci un pachet majoritar”, adauga Ionescu.

El estima anul trecut o valoare de piata a Codecs de 15-16 milioane de euro. “Cred ca, in prezent, firma valoreaza cel mult jumatate din cat spuneam anul trecut”, afirma Ionescu.

Chiar daca a parasit Codecs, Ionescu nu a renuntat la afacerile din sectorul resurselor umane.

Impreuna cu Giulio Hostina si Ioana Dragnea, care au ocupat functiile de director executiv, respectiv director de resurse umane in cadrul companiei de training, a pus bazele firmei Eurocenter Management Newtwork, care ofera servicii de consultanta in resurse umane.

“Deocamdata, singurii angajati de la Eurocenter suntem noi trei, cei care am plecat din Codecs. Mai avem in jur de 15 colaboratori, dar intentionam sa marim echipa”, spune Ionescu.

Retragerea lui Ionescu de la conducerea Codecs vine in contextul in care criza financiara a lovit serios in afacerile furnizorilor de training, din cauza ca multe companii au redus partial sau total bugetele de formare profesionala destinate angajatilor.

Reprezentantii Codecs declarau recent pentru Wall-Street ca cifra de afaceri obtinuta de companie in primele sase luni este “important mai mica” in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut.

Alaturi de Ionescu, printre cei mai cunoscuti manageri de pe piata locala de training, estimata la circa 50 de milioane de euro anul trecut, se numara Costea Dumitrescu (parterer Ascendis), Adrian Stanciu (managing partner Human Synergistics Romania), Viorel Panaite (partener Human Invest), Octavian Pantis (managing director TMI Romania), Adrian Florea (managing partner Trend Consult) si Diana Rosetka (general manager UBD).

Citeste o analiza Wall-Street despre cum arata piata de training dupa primele sase luni. Afacerile furnizorilor de programe de formare profesionala au inceput sa se dezmorteasca spre sfarsitul primului semestru, dupa un inceput de an teribil de greu. Politica de discounturi a firmelor de training, in unele situatii de 40-50%, precum si inceperea licitatiilor au mai descretit putin fruntile trainerilor.

UBD si-a redus personalul si vede o scadere a afacerilor la nivelul lui 2007



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri