Divizia de asigurari de viata a grupului ING, care a anuntat la sfarsitul anului trecut infiintarea unui centru regional de servicii pentru tarile din Europa Centrala la Cluj-Napoca, va gazdui 1.000 de angajati pana in anul 2013, potrivit Corneliei Coman, CEO ING Asigurari de Viata.

“Pana la sfarsitul anului, centrul va gazdui in jur de 250 de angajati, iar in 2013 aproximativ 1.000 de oameni vor lucra acolo. [...] Primele tari din zona Europei Centrale unde ING opereaza care vor muta o parte din departamentele Operatiuni, Financiar si IT in Centrul de la Cluj sunt Cehia si Slovacia”, afirma Coman.

Grupul olandez va concedia 280 de angajati din Cehia si Slovacia dupa transferarea unor activitati auxiliare in centrul de la Cluj-Napoca.

Activitatile legate de marketing si vanzari se vor desfasura in continuare la nivel local, centrul regional de servicii relocand numai activitatile de suport din zona ING Asigurari Europa Centrala - Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria si Romania.

In acest moment, compania are in plan transferee a 100 - 150 de pozitii din departamentele din Bucuresti in cele din Cluj, strategia vizand posibilitatea relocarii pentru o parte din actualii angajati in functiile de suport.

“Este greu si, in acelasi timp indraznet sa incerci sa convingi o parte din angajati sa te urmeze la 350 de kilometri departare de casa. Inca ne gandim la solutii motivationale pentru a determina o parte din angajati sa se relocheze in Cluj. Transilvania a fost aleasa ca locatie pentru centru dintr-un short-list (n. red. o lista scurta de orase) competitiv, si cred ca Clujul va avea in urmatorii ani posibilitati foarte mari de crestere economica”, a spus Coman in cadrul unui seminar intern organizat de asociatia profesionistilor in resurse umane, HR Club.

“Oportunitatile de cariera si un pachet de relocare optim vor fi atuu-urile majore in luarea deciziei. In ceea ce priveste procesul relocarii si detaliile sale, am inceput discutiile pe acesta tema, insa suntem in faza incipienta, Romania fiind programata pentru tranzitie in 2011”, a mentionat ulterior sefa ING Asigurari de Viata.

Pentru procesul de recrutare, pe langa implicarea departamentului de resurse umane, compania colaboreaza cu doua dintre agentiile de recrutare aflate in top cinci, dupa cifra de afaceri inregistrata in 2008 - Lugera&Makler si Manpower.

“In aceasta prima faza, cautam oameni pentru pozitii de management si team leaderi, care sa aiba experienta in domeniul asigurarilor si care sa aiba cunostinte de limba enlgeza, ceha si slovaca. De-a lungul anului vom extinde cautarile si catre candidati vorbitori de poloneza, maghiara si greaca”, completeaza Coman.

Koen Vanvinckenroye, fostul director executiv operatiuni si membru al boardului executiv al ING Asigurari de Viata, a preluat de la inceputul lunii martie functia de director general al Centrului Regional de Servicii.

Compania a trecut in anul 2009 printr-o reasezare a strategiei de resurse umane si a proceselor de motivare a angajatilor. Au anuntat intrarea in boardul de conducere a managerului de resurse umane, au acordat salarii fixe pentru agentii de vanzari cu vechime si au mizat pe promovari interne.

Filialele ING Asigurari de Viata opereaza cu aproximativ 2.200 de agenti de vanzari. Traditional, acestia sunt remunerati exclusiv prin comision, raportat la volumul de vanzari incheiate.

Pe langa agentii de vanzari, structura organizationala a companiei include alti 300 de angajati full-time, centrati pe functii procesuale si de suport a activitatii. Salariul minim brut primit de un angajat al ING Asigurari de viata reprezinta dublul valorii salariale minime pe economie. Salariul pe economie minim brut este de 705 de lei.

Compania a anuntat ca strategia de resurse umane pentru anul 2010 se va axa pe retentia si pastrarea aceluiasi numar de angajati si agenti de vanzari. Pentru angajati, media de varsta in companie ajunge la 30 de ani, in timp ce agentii de vanzari au in medie 40 de ani.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri