Compania farmaceutica MSD a numit-o pe Agata Jakoncic, fost country manager in Romania, in pozitia de director regional pentru zona Balcanilor. Noua conducere locala va fi anuntata la inceputul lunii mai.
"Din noua functie regionala, Agata Jakoncic va coordona o regiune formata din Romania, Bulgaria, Macedonia, Kosovo, Serbia, Muntenegru, Bosnia-Hertegovina, Slovenia, Croatia si Albania", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de companie.

"Plec din Romania dupa aproape patru ani (...) Din noua mea functie regionala, voi avea in continuare grija de subsidiara din Romania", a spus Jakoncic.

Jakoncic, de origine din Slovenia, a fost numita la sefia MSD Romania in octombrie 2007, dupa o pozitie similara detinuta in Lituania. In Romania, ea s-a ocupat de integrarea operatiunilor MSD cu cele ale Schering-Plough, in urma achizitiei globale a celei din urma de catre Merck & Co.

Dupa fuziunea cu Schering Plough, MSD s-a clasat in top 10 al celor mai mari companii farma din Romania. Piata farmaceuticelor s-a cifrat, in 2010, la 9,62 mld. lei, in crestere cu aproape 20% fata de anul precedent.

Potrivit datelor companiei de cercetare si analize de piata Cegedim Romania, piata farma a fost anul trecut dominata de francezii de la Sanofi-Aventis (inclusiv rezultatele Zentiva si Sanofi-Pasteur), cu vanzari in ultimele 12 luni (octombrie 2009 - septembrie 2010 - n. red.) de 891,4 milioane de lei, urmat de Roche, cu 873,8 milioane de lei si Pfizer (inclusiv Wyeth) cu 636 milioane de lei.

Topul primilor 10 jucatori a fost completat de Novartis (583,9 milioane de lei), GlaxoSmithKline (581,3 milioane de lei), Servier (484,2 milioane de lei), Merck & Co (439,5 milioane de lei), AstraZeneca (366,2 milioane de lei), Daiichi-Sankyo (348,2 milioane de lei) si Abbott (266,6 milioane de lei).

Urmatoarele 10 pozitii din clasament au fost ocupate in ordine de Bayer, Antibiotice, Lilly, Menarini, Krka, Johnson & Johnson, Labormed, Richter Gedeon, Actavis si Reckitt Benckiser.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri