Compania care opereaza francizele din industria ospitalitatii Sebra Francize, parte a grupului RTC, detinut de omul de afaceri Octavian Radu (foto), a cerut intrarea in insolventa, ca urmare a impactului negativ pe care l-a avut scaderea consumului in Romania.
Sebra Francize este a treia companie din grupul detinut de Octavian Radu, dupa Diverta si TCE Logistica.

"In ultimul an ne-am confruntat, in toate locatiile noastre, cu o scadere puternica a traficului, iar pe clientii actuali, cu o scadere a valorii bonului de consum", precizeaza Andrei Arghirescu, managerul Sebra Francize.

El mentioneaza ca un alt factor important l-a reprezentat si nivelul chiriilor, neajustate la nivelul actual al pietei.

Sebra Francize opereaza in acest moment doua cafenele in Bucuresti, una in Cluj, precum si restaurantul Vapiano, deschis la parterul Office building-ului Anchor.

"Vom incepe reorganizarea business-ului si avem deja o serie de masuri pe care le luam in calcul. Primul demers va fi cu siguranta inchiderea locatiilor nesustenabile", declara Andrei Arghirescu, managerul Sebra Francize.

O alta masura pe care o vizeaza compania este consolidarea brandului Vapiano, in principal prin identificarea unei locatii pentru un nou restaurant. Singura locatie operationala sub acest brand a avut de suferit inca de la deschidere, de pe urma efectelor crize, precum si de pe seama pozitionarii sale intr-o zona ce nu a confirmat conceptul.

Datoriile inregistrate de companie se ridica la aproximativ 4,5 milioane euro, reprezentand datorii bancare si catre furnizori.

Sebra Francize a inceput activitatea in industria ospitalitatii in septembrie 2008, odata cu deschiderea primei cafenele, urmata, in februarie 2009, de deschiderea restaurantului Vapiano.

In 2010, vanzarile companiei au fost de 0,6 milioane euro, cu 50% mai mici decat cifra de afaceri din 2009.

Diverta, una dintre cele mai importante divizii ale grupului RTC, a intrat in insolventa in urma cu aproximativ un an. [Vezi si Drumul Diverta prin insolventa: 13 magazine inchise si costuri operationale mai mici cu 35%]

Si compania de curierat TCE Logistica, parte a grupului RTC, a cerut intrarea in insolventa, administratorul judiciar fiind Casa de Insolventa Transilvania, in luna iunie a anului trecut.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri