Furnizorul de servicii medicale private MedLife si-a propus ca pana in 2013 sa deserveasca, anual, o patrime din populatia urbana, dupa un proces de expansiune a retelei cu clinici si spitale, in urma unor investitii de 45 de milioane de euro.
MedLife a investit recent 13,5 milioane de euro in deschiderea unui spital pediatric cu 132 de paturi in zona cartierului Aviatiei din Capitala, iar in perioada urmatoare alte doua spitale vor fi deschise, astfel incat din iulie 2011 furnizorul va detine cinci spitale de dimensiuni medii si mari, care vor totaliza 450 de paturi.

In prezent, in afara de spitalul de pediatrie, MedLife mai controleaza un spital in zona Grivitei, Life Memorial Hospital, cu 150 de paturi, precum si un altul cu 58 de paturi la Arad, operat in colaborare cu Genesys Medical Clinic. In luna aceasta, MedLife urmeaza sa deschida un spital de ortopedie cu 50 de paturi in zona Obor, precum si un al doilea in Brasov, cu 60 de paturi.

Pentru 2012, compania si-a propus demararea lucrarilor la spitalul din cladirea Telegraf, in imediata apropiere de Spitalul de Urgenta Floreasca, precum si extinderea unitatii Life Memorial.

Expansiunea retelei va fi sustinuta si prin achizitii, compania anuntand pentru anul acesta un numar de trei. Una dintre tranzactii a fost deja incheiata, MedLife cumparand in februarie 55% din grupul medical Genesys Medical Clinic din Arad. “Suntem in discutii mai mult sau mai putin avansate. Negocierile sunt in curs”, a declarat Mihail Marcu, presedintele Consiliului de Administratie al MedLife, fara sa ofere alte detalii.

Potrivit oficialilor MedLife, are un numar de 155.000 de abonati, o retea de opt laboratoare, peste 12.000 metri patrati de unitati de ambulatoriu, precum si un trafic de 4.000 de persoane pe zi.

Compania a realizat anul trecut afaceri de 40 de milioane de euro, iar tinta pentru anul acesta este de 55 de milioane de euro, peste estimarea initiala de 53 de milioane de euro. MedLife si-a propus, de asemenea, atingerea unui profit EBITDA (profit inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare) de peste 10 milioane de euro. “Rezultatele in primul trimestru sunt foarte bune”, a adaugat Marcu.

In prezent, reteaua MedLife cuprinde 9 hiperclinici, 8 laboratoare de analize medicale, 28 de centre medicale generaliste si 7 centre monodisciplinare. Din 2010, MedLife opereaza si o retea de farmacii, PharmaLife. In total, compania are circa 1.700 de angajati.

Reteaua MedLife a fost fondata de medicul Mihaela Cristescu, mama lui Mihail Marcu, in 1996.

In 2009, actionarii MedLife, familia Marcu si IFC, au vandut 36,25% din titluri fondului privat SGAM Eastern Europe, detinut de o subsidiara a grupului Societe Generale, tranzactie estimata la peste 20 milioane euro. Familia Marcu detine in continuare pachetul majoritar, respectiv 51%, iar IFC are 12,75%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri