Cheltuielile cu salariile directorilor Transgaz (TGN) au crescut in primul semestru cu 18% fata de aceeasi perioada a anului trecut, de la 1,58 milioane lei la 1,87 milioane lei, potrivit datelor companiei nationale de transport al gazelor naturale, citate de Mediafax.

Reprezentantii Transgaz au declarat ca majorarea acestor cheltuieli a fost generata in principal de angajarea unor directori la doua directii, necesara dupa aplicarea unor masuri de reorganizare si restructurare, precum si a unor ingineri-sefi la exploatari teritoriale, fara sa precizeze insa numarul total al acestora.

Cheltuielile cu personalul ale companiei, pentru salarii si indemnizatii, s-au majorat in intervalul analizat de la 88,7 milioane lei la 90,4 milioane lei.

Numarul mediu de salariati s-a redus la 4.947 in primele sase luni din 2011, de la 4.972 la jumatatea anului trecut.

Cifra de afaceri a Transgaz a avansat in primul semestru cu 3%, la 712,6 milioane lei, insa profitul net a scazut cu 4%, la 255,2 milioane lei, ca urmare a cresterii cheltuielilor cu personalul si unor amortizari. Veniturile totale au crescut in primul semestru al acestui an cu 5%, la 764 milioane lei, iar cheltuielile totale au avansat cu 11%, la 458,9 milioane lei, potrivit raportului semestrial al companiei.

Potrivit raportului, cheltuielile au avansat in prima jumatate a acestui an ca urmare a amortizarii mijloacelor fixe puse in functiune dupa inceputul lunii iunie a anului trecut si majorarii cheltuielilor cu salariile corelata cu cresterea productivitatii muncii.

Transgaz are ca obiect de activitate administraterea si operarea sistemului national de transport al gazelor naturale si este controlata in proportie de 73,51% de Ministerul Economiei.

Compania are un capital social de 117,7 milioane lei, divizat in 11,7 milioane de actuiuni cu o valoare nominala de 10 lei.

Fondul Proprietatea are o participatie de 14,98% din capitalul Transgaz, in timp ce mai multi actionari cumuleaza 11,51% din titluri.
Titlurile Transgaz au crescut cu 3,95% in sedinta bursiera de vineri, la pretul de 184 lei/ unitate. La aceasta cotatie Transgaz are o capitalizare de 2,16 miliarde lei (504 milioane euro).

Sursa foto: www.transgaz.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri