Cel mai mare producator de produse alimentare din Turcia si al 16-lea jucator de pe piata mondiala de dulciuri si produse de cofetarie, Grupul Ulker, a deschis astazi oficial prima sa fabrica din Romania, in Popesti Leordeni (sud-estul Bucurestiului).

Fabrica inaugurata face parte dintr-un proiect de investitii de peste 23 de milioane de dolari si va aproviziona Romania si tarile din Europa de Sud-Est, precum si tari din Europa de Vest. Din cele opt linii de productie proiectate, cele trei deja operationale au o capacitate de productie de 12.000 de tone de biscuiti dulci si snacks-uri sarate anual segmente de piata in care Grupul Ulker are o traditie de peste 60 de ani

Sunt foarte mandru ca Romania a devenit a saptea tara din reteaua mondiala de productie a Grupului Ulker. Tintind pozitia de lider pe piata romaneasca, suntem in acelasi timp dornici sa exportam catre majoritatea pietelor europene produsele noastre renumite, Biskrem, Petit Beurre, Tempo, marca Clip de biscuiti, sticks-uri, crackers si pretzels, si multe alte categorii noi de produse pe care le vom lansa a declarat Ender Bolat, General Manager, Ulker Romania.

Strategia Ulker in 2006

Planurile de dezvoltare ale grupului Ulker nu se rezuma doar la noua fabrica din apropierea Bucurestiului. Pe langa deschiderea noii linii de productie, Ulker intentioneaza sa isi intensifice campania de promovare in randul consumatorilor romani. Ulker, cea mai cunoscuta marca de produse alimentare din Turcia, nu este destul de cunoscuta in Romania in acest moment, desi pentru consumatorii Ulker standardele inalte de calitate ale produselor nu mai sunt de mult un secret. Echipa noastra de peste 300 de profesionisti romani are acum sansa de a transmite acest mesaj consumatorilor romani intr-o maniera de impact, la nivel local, prin biscuiti si snacks-uri Ulker produse in Romania, a mai declarat managerul general al Ulker Romania.

Prin demararea productiei la noua sa fabrica, Ulker intentioneaza sa isi consolideze pozitia pe piata din Romania. Dupa o prezenta de peste 10 ani in tara noastra, Ulker doreste sa devina lider pe piata de biscuiti dulci evaluata la 28,3 milioane de euro, dar si pe piata de biscuiti si snacks-uri sarate care este evaluata la 21,3 milioane de euro, potrivit datelor companiei.

Oficialii companiei turcesti au declarat ca, avand in vedere aderarea Romaniei la Uniunea Europeana si cresterea continua a cererii de pe piata, in acest an principala preocupare a companiei Ulker Romania va fi dezvoltarea rapida a unui portofoliu de produse mai larg si mai competitiv, adaptat gusturilor romanilor.

De la biscutiti la o afacere de 4 miliarde de dolari

Grupul Ulker a fost fondat in 1944, principalele produse ale sale fiind dulciurile. Ulterior, compania si-a extins portofoliul de produse alimentare, de la margarina, lactate si ulei la cafea, racoritoare si inghetata. Astfel, in 2005, Grupul Ulker a inregistrat la nivel mondial afaceri de 4 miliarde de dolari, avand in portofoliu peste 1 000 de produse si un numar de angajati de peste 23 000.

In afara de Turcia si de Romania, grupul mai are fabrici in Kazakhstan, Arabia Saudita, Uzbekistan, Ucraina, Iran, Algeria si Egipt.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri