Romania inregistreaza inca printre cele mai mici vanzari de rechizite scolare la nivel european, chiar daca incasarile sunt in crestere, potrivit unui studiu realizat de CBI Market si citat de Billa Romania.
Romania se situeaza pe locul 18 in topul tarilor din Uniunea Europeana in acest domeniu, conform studiului citat.

El mai arata ca cel mai mare consum din categoria de papetarie este generat de rechizitele scolare, in ciuda faptului ca numarul de elevi este intr-o usoara scadere.

Vanzarile la raionul de papetarie din magazinele Billa au crescut "simtitor" de la sfarsitul lunii august. Nu sunt oferite alte informatii in acest sens.

"Judecand dupa cifrele de vanzari inregistrate de magazinul nostru, se simte o cerere substantial sporita. Clientii incep sa caute tot mai multe produse de papetarie si rechizite de calitate, fiind interesati pe de o parte de pret", a declarat Sabin Fane, director de marketing al lantului de supermarketuri Billa Romania.

Oficialul a mai precizat ca multi dintre clientii Billa prefera pachetele care contin produse din toate categoriile necesare scolarilor, de la obicei de la acelasi brand (marca). Produsele personalizate, cu eroi de filme sau desene animate au mare trecere la copii, a mai spus Fane.

Primul magazin Billa in Romania s-a deschis in 1999. In prezent, reteaua numara 55 de supermarketuri. Principalii concurenti ai Billa sunt Mega Image (88 de magazine) si Carrefour Market (37 de unitati).

Vezi aici ce rezultate financiare au avut marii retaileri in 2010.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri