Pornita in 2003, cu un capital de 10.000 de lei investiti intr-un mic centru medical cu laborator, afacerea Medas a crescut de la an la an, odata cu dezvoltarea exploziva a pietei de servicii medicale private. Compania tinteste acum afaceri de 28 de milioane de lei cu un lant format din sase centre medicale si un spital care va fi deschis pana la finele anului.
Amplasata in Piata Victoriei, unitatea medicala va avea ca specializare chirurgia urogenitala si se va intinde pe cinci etaje. Lucrarile de constructie sunt intr-o faza avansata, iar investitia este estimata la 3-4 milioane de euro, cu tot cu dotari.

“Spitalul, ale carui lucrari de constructie sunt intr-o faza avansata, va avea cinci etaje, sectie de ATI (anestezie-terapie intensiva) si trei sali de operatie prin care vom putea oferi tratamente chirurgicale cu profil urologic, dar si estetic si reparator, inclusiv pentru sfera urogenitala”, spune Simona Ateia (foto), director general al lantului de clinici, intr-un interviu acordat wall-street.ro.

Obiectivul Medas pentru 2011 este un avans de 20% al cifrei de afaceri, pana la circa 28 de milioane de lei, ca urmare a investitiilor facute in expansiune si aparatura, precum si a cresterii directe a business-ului, dupa cum explica Ateia. Bugetul pentru investitiile de anul acesta, exceptandu-le pe cele destinate spitalului, se cifreaza la jumatate de milion de euro.

Anul viitor, spune directorul general, strategia se va axa pe dezvoltarea personalului si cresterea unei mase critice de pacienti.

“In mod clar, piata serviciilor medicale se va indrepta spre segmentul privat. Este doar o chestiune de timp – estimez maximum 10 ani – pana cand se vor intampla doua lucruri importante: acoperirea teritoriala a serviciilor medicale private va ajunge la acelasi nivel cu cea de stat si cresterea numarului de pacienti in sistemul privat va reechilibra costurile, afectand astfel preturile aferente”, afirma Simona Ateia.

Medici de profesie, sotii Ateia au infiintat Medas in 2003, pornind de la o clinici in zona Gabroveni, din Bucuresti. In ultimii cinci ani, compania a investit mai mult de 5 milioane de euro in aparatura medicala.

In prezent, reteaua Medas are in total sase unitati - cinci in Bucuresti si una este situata la Pitesti. In cadrul lor lucreaza 277 de cadre medicale din totalul de 364 de angajati.

Ce spune Simona Ateia despre:

Antreprenoriat: “Atunci cand iti incepi propria afacere, o faci acceptand ideea de munca la nivel de prioritate, de disponibilitate maxima. Antreprenoriatul nu este pentru cei care doresc sa isi pastreze o proportie confortabila intre viata personala si cea profesionala”.

Ce lipseste sistemului medical privat: “Consider ca legislatia romaneasca ar trebui sa se axeze cu prioritate pe alinierea la legislatia europeana in domeniul asigurarilor private de sanatate. Exista abonamente private de sanatate, dar ele sunt putin fortate prin asimilarea cu serviciile medicale obligatorii din legislatia medicinei muncii”.

Cum poate un medic debutant sa isi deschida un cabinet privat: “Orice medic detinator al dreptului de libera practica poate deschide un cabinet, fie in cadrul unei asociatii (fostele policlinici), fie independent. Medicul debutant poate opta pentru contract cu casa de asigurari sau poate oferi numai servicii contra cost. (…) La ora actuala, in Romania piata se indreapta implacabil catre serviciile medicale integrate, catre acele one-stop-shop care usureaza demersul pacientului”.

Piata serviciilor medicale private din Romania este estimata, anul acesta, la o valoare de peste 450 milioane de euro. Principalii jucatori din aceasta piata sunt MedLife, Regina Maria (fosta Centrul Medical Unirea), Medicover, Euromedic, Sanador si Gral Medical.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri