Compania de transport si logistica Gefco Romania, subsidiara a grupului francez Gefco, a deschis cea de-a doua platforma logistica, in parcul industrial Prologis de la Joita, cu o suprafata de 4.500 metri patrati.
Spatiul aflat la 23 de km de Bucuresti, langa autostrada Bucuresti – Pitesti, este inchiriat pe termen lung. “De obicei contractele cu dezvoltatorii sunt pe 7 ani. Noi inchiriem, nu construim. Chiria este de 3-4 euro pentru un metru patrat”, a declarat Christophe De Korver, directorul general al Gefco Romania.

Compania vrea sa deschida anul viitor inca un depozit in apropiere de Sibiu sau Brasov.

“Luam in considerare posibilitatea de a deschide noi platforme logistice, locatia insa depinzand de cererile clientilor nostri. Vom avea in target sectoare de activitate precum electrocasnice, electronice si sectorul de retail unde deja avem experienta semnificativa atat in plan local cat si international”, a mai spus De Korver.

Gefco intentioneaza sa mai inchirieze un depozit in Bucuresti cu acces la calea ferata si o suprafata mult mai mare, mizand pe o piata in crestere.

"Piata de logistica din Romania este in curs de dezvoltare. Din ce in ce mai multi investitori vin aici. Daca se fac investitii va creste consumul, deci si serviciile logistice", este de parere De Korver.

Noul depozit Gefco de la Joita ofera o serie de servicii logistice precum serviciile de antrepozit vamal, managementul stocului, serviciul de incarcare – descarcare, pregatirea comenzilor si serviciul de selectie. De asemenea depozitul reprezinta un punct important de distributie pentru estul tarii si are legaturi zilnice cu platforma din Arad (1.100 metri patrati).

Gefco Romania furnizeaza servicii logistice de incarcare - descarcare pentru clienti din diferite sectoare de activitate: Kiabi – retail, Solexim Polymers – polimeri, Skin Media – electronice, Anaka – FMCG, Smart Trade – produse de finisare interioara, Devorex – materiale de constructii.

Printre clientii companiei sunt si firmele Delphi, Peugeot, Citroen, Puma, Nike, Adidas, Ipso, Carrefour, Arctic, Unilever, Citroen, Renault, Ikea, Electrolux si Philips.

Gefco Romania, prezent pe plan local din 2005, se asteapta la afaceri in crestere cu 20% fata de anul trecut, cand a raportat afaceri de circa 33 de milioane de euro.

La nivelul intregului grup, Gefco dispune de o retea de peste 40 de platforme logistice si 40 de centre de distributie, in total avand o suprafata de 700.000 metri patrati.

Grupul este prezent in 150 de tari din lume si se claseaza intre primele 10 grupuri europene de logistica, cu o cifra de afaceri de 3,4 miliarde euro in 2010. Grupul numara 400 de locatii in intreaga lume si are peste 9.400 de angajati si isi dezvolta activitatea in Asia Centrala, Europa Centrala si de Est, Orientul Mijlociu, Asia de Est si America de Sud.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri