Compania de posta din Austria, controlata de stat, a intrat pe piata din Romania prin achizitia unei participatii de 26% la compania Post Master, cu activitati in domeniul marketingului direct, si are optiunea de a prelua integral Post Master in urmatorii doi ani, informeaza Mediafax.
Posta austriaca nu a anuntat pretul tranzactiei.

"Dupa Ungaria, Slovacia si Croatia, suntem prezenti acum si pe piata serviciilor postale din Romania. Este un nou pas in privinta strategiei de dezvoltare, care reprezinta intrarea pe una dintre cele mai mari piete din Europa Centrala si de Est", se arata intr-un comunicat al companiei austriece.

Post Master a fost infiintata in 2007, operatiunile fiind concentrate pe activiati de marketing direct, respectiv livrarea de posta publicitara. Compania are aproximativ 100 de angajati permanenti si 1.500 de distributori.

Pentru anul acesta, Post Master se asteapta la afaceri de circa zece milioane de euro, comparativ cu 6,7 milioane de euro anul trecut. Post Master are birouri in 23 de judete din Romania.

Statul austriac controleaza 53% din actiunile companiei de posta prin intermediul holdingului Österreichische Industrieholding. Restul titlurilor se afla in posesia unor investitori privati, dupa listarea pe bursa in 2009 a unui pachet de 49% din actiuni. Compania de posta a avut anul trecut venituri de 2,35 miliarde de euro, in stagnare fata de anul anterior. Profitul companiei a urcat cu 50%, de la 80 de milioane de euro la 120 de milioane de euro.

Compania de posta din Austria ar putea fi interesata si de preluarea unei participatii la Posta Romana, potrivit unei declaratii din august a ministrului Comunicatiilor, Valerian Vreme.

Potrivit unui document guvernamental, statul pregateste cooptarea in structura actionariatului Postei Romane a unui investitor care sa contribuie financiar la majorarea capitalului social al companiei, acesta urmand sa preia in schimb pana la 34% din actiunile operatorului postal national.

In urma majorarii de capital, statul va pastra pachetul majoritar de actiuni, dar si-ar putea reduce participatia pana la 51% din titluri. In acelasi timp, Fondul Proprietatea si-ar putea reduce cota de participare la Posa Romana la 15% daca nu va participa la majorarea capitalului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri