Omul de afaceri Octavian Radu, care a vandut recent distribuitorul de papetarie si birotica Proffice Experience fondului de investitii Oresa, este in discutii pentru vazarea altor doua firme din grupul RTC.
"Acum sunt in discutii pentru vanzarea serviciilor postale din TCE si a unei alte firme, dar este confidential", a declarat Octavian Radu, citat de Mediafax.

TCE Holding este rezultatul fuziunii dintre TCE Logistica si compania de curierat Curiero. La finele anului trecut, compania avea afaceri de 19 milioane euro si datorii de 40,5 milioane lei (9,5 milioane euro). Firma a inregistrat in primul semestru o crestere a cifrei de afaceri cu 15%, pana la 11 milioane euro.

Firma are opt linii de afaceri, respectiv TCE Courier, TCE Same Day, TCE Cargo, TCE Post, TCE Spedition, TCE Warehouse, TCE Worldwide si TCE Servcom.

In vara anului trecut, atat Diverta, detinuta tot de Octavian Radu, cat si TCE Logistica, au intrat in reorganizare judiciara. A urmat intrarea in insolventa a inca doua firme detinute de Radu, respectiv Fashion Retail Group si Sebra Francize.

Grupul RTC are opt divizii, respectiv Diverta (15 firme), Rafar (6 firme), Sebra (2 firme), Proffice (3 firme), TCE (3 firme), Sistec (3 firme), Flaro (3 firme), Rimobi (14 firme) si Q Power (3 firme). Dintre acestea, distribuitorul de papetarie si birotica Proffice Experience a fost cumparat in luna noiembrie de catre fondul de investitii Oresa. Atat Octavian Radu, cat si reprezentantii Oresa, au refuzat sa faca publica valoarea tranzactiei.

Omul de afaceri a afirmat ca toate companiile din grup sunt de vanzare. "Da, toate! Intotdeauna au fost. Eu sunt producator de firme, nu consumator de firme!", a spus el.

Potrivit lui Radu, grupul RTC a inregistrat in 2010 o cifra de afaceri de sub 100 de milioane de euro, cu mai mult de jumatate mai mica fata de cele peste 200 de milioane de euro realizate in 2008.

"In acest an vom avea, probabil, o cifra de afaceri tot in jur de 100 de milioane de euro, din care scazand afacerile de 25 de milioane de euro ale firmei Proffice, rezulta 75 de milioane de euro. Climatul de consum redus ne afecteaza masiv", a mai spus el.

Cititi si Seful RTC: Spiritul nostru antreprenorial nu trebuie frant de criza. Face parte din viata
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri