Compania Top Brands Distribution, cunoscuta pentru distributia tigarilor fabricate de Philip Morris Romania si a produselor Mondelez (fosta Kraft Foods), a intrat in insolventa la cerere proprie, in contextul in care in 2012 afacerile companiei au scazut de aproape 15 ori, la 31,5 milioane lei.

"Admite cererea debitorului SC Top Brands Distribution SRL cu sediul in loc. Otopeni, str. Drumul Garii, nr. 6, imobil P+4 E, CUI 9854376. In temeiul art. 32 alin. 1 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei deschide procedura generala impotriva debitorului. In temeiul art. 47 alin. 1 din Legea 85/2006 debitoarea isi va pastra dreptul de administrare - constand in dreptul de a-si conduce activitatea, de a-si administra bunurile din avere si de a dispune de acestea, pe care si-l va exercita sub supravegherea administratorului judiciar", se arata in hotararea Tribunalului Ilfov din 20 martie.

Administrator judiciar a fost desemnata firma Capital Insolv SPRL. Potrivit datelor de la Ministerul Finantelor Publice, Top Brands Distribution a raportat pentru 2012 o cifra de afaceri de 31,5 milioane lei, fata de 457,6 milioane lei (102 milioane euro) in 2011, un profit net de 3 milioane lei si avea datorii de 46,1 milioane lei. Totodata, numarul angajatilor s-a redus cu peste 100 de persoane, la 319, scrie Mediafax.

Compania a fost infiintata in anul 1997, activand inca de la inceput in domeniul distributiei, primul partener fiind Philip Morris. Circa 80% din volumul afacerilor Top Brands Distribution era obtinut din distributia de tigari fabricate de Philip Morris Romania.

Firma Top Brands Distribution este controlata in proportii egale de firma Malgiers Enterprises LTD inregistrata in Cipru si Top Brands Holding, potrivit datelor Registrului Comertului.

Sursa foto: Stampila insolventa/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri