Philip Morris a incheiat un contract de distributie cu Interbrands

Philip Morris a incheiat un contract pentru furnizarea de servicii logistice cu Interbrands, aplicabil incepand cu data de 1 mai, anunta compania.

Interbrands a avut anul trecut vanzari de 126 de milioane de euro. Compania are 2.000 de angajati si 45.000 de puncte de desfacere. Compania asigura distributia si pentru produsele British American Tobacco, Procter&Gamble, Kotanyi, Henkel, Tchibo sau Mondelez.

Produsele Philip Morris mai sunt furnizate si de distribuitorul Simba Invest din Bacau. Timp de mai multi ani tigarile Philip Morris au fost distribuite de Top Brands Distribution, care a intrat in insolventa in luna martie, la cerere proprie.

Philip Morris International, lider mondial in fabricarea de produse din tutun, este prezent in Romania prin doua companii: Philip Morris Trading (platforma de distributie) si Philip Morris Romania (fabrica de tigarete). In 2012, cele doua companii au avut afaceri cumulate de 2,4 miliarde lei (543 milioane euro).

La nivel mondial, produsele PMI sunt comercializate in peste 180 de tari. In 2013, compania detinea o cota de 15.7 % din piata internationala de tigarete in afara SUA sau 28,2%, excluzand China si SUA.

Citeste si:
SUA şi Polonia au semnat acordul ce consolidează prezenţa militară...
SUA şi Polonia au semnat...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

Industria tutunului este al doilea mare contribuabil la bugetul de stat al Romaniei, dupa sectorul petrolier. In 2013, companiile de tutun au virat la buget peste 2,6 miliarde euro, reprezentand accize, TVA, taxe si contributii. Exporturile de produse din tutun si tutun brut au crescut cu 11,5%, de la 476 milioane euro in 2012 la 531 milioane euro in 2013, reprezentand circa 1,1% din totalul exporturilor. Importurile s-au mentinut in 2013 la acelasi nivel din 2012, de 260 milioane euro.

Cei mai importanti producatori de tigarete pe plan local sunt, pe langa Philip Morris, British American Tobacco si Japan Tobacco International.

Sursa foto: Distributie tigarete, Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri