OBI, unul dintre cei mai importanti retaileri germani de bricolaj prezenti in Romania, a inceput o campanie de reduceri de 30% la tot stocul de produse, cu doua luni inainte de exitul de pe plan local.

Campania de lichidare de stoc a inceput pe 3 iulie si se va desfasura in limita stocului disponibil. "Moarte de om" se poate spune ca a fost in cursul diminetii zilei de joi la magazinul OBI din Sibiu, scrie presa locala.

Reducerile de 30 la suta aplicate tuturor produselor i-au scos pe sibieni din case inca de la ora deschiderii, cozile facute de cumparatori la case intinzandu-se pe sute de metri, pana spre capatul magazinului. Corpurile de iluminat, materialele de constructii, parchetul laminat, gresia, faianta, materialele termo-izolante, articolele sanitare, usile, articolele de ingrijit peluza din fata casei si chiar plantele s-au regasit pe "lista de cumparaturi" a sibienilor, care si-au umplut pana la refuz cosurile.

Mai mult, cumparatorii nu s-au dat in laturi nici de la achizitionat brazi de Craciun sau obiecte specifice sarbatorilor de iarna.

OBI va pleca din Romania de la 1 septembrie, spatiul in cinci din cele sapte unitati pe care isi desfasura activitatea urmand sa fie ocupate de catre retailerul grec de jucarii Jumbo. Informatii legate de un exit al OBI din Romania au aparut la jumatatea lunii martie, cand surse din piata precizau ca nemtii se pregatesc sa se retraga in acest an din Romania, unde au inregistrat pierderi in fiecare dintre ultimii ani incepand cu 2008, cand au deschis primul magazin.

Desi afacerile OBI Romania s-au contractat cu 10%, ajungand la 37 de milioane de euro, retailerul german de bricolaj a revenit pe un profit puternic in 2013, in ciuda faptului ca grupul va parasi piata locala la inceputul toamnei. Conform informatiilor publicate la Ministerul de Finante, OBI Romania a incheiat anul trecut cu un profit net de peste 20 de milioane de euro. Cu sapte unitati la nivel local, OBI are in Romania un numar mediu de 550 de angajati.

Principalii jucatori pe piata locala de bricolaj sunt romanii de la Dedeman, Arabesque sau Ambient, dar si grupurile internationale precum Kingfisher, Leroy Merlin, Hornbach si Baumax, cat si retailerul Praktiker, cumparat in primavara acestui an de catre omul de afaceri de origine turca Omer Susli.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri