Kaufland, Lidl si Carrefour sunt retelele de magazine care atrag cei mai multi romani pentru cumparaturi generale, arata studiul Retail Meter, realizat de Exact Cercetare si Consultanta.

Astfel, in ultima luna Kaufland a fost vizitat de 62% dintre romanii din mediul urban, Lidl de 55% dintre acestia, iar Carrefour de un procent de 37%. Raportandu-ne la magazinele catre care s-au orientat pentru cumparaturile generale necesare in gospodarie, romanii opteaza pentru aceleasi 3 magazine: Kaufland (28%), Lidl (18%) si Carrefour (13%).

“Conform studiului cantitativ Retail Meter, in cosul de cumparaturi sunt intalnite cel mai frecvent fructele si legumele (63%), painea (63%) si lactatele (62%). Acestea sunt urmate de dulciuri (56%) si bauturi non alcoolice (54%). Procentul romanilor din mediul urban care cumpara mezeluri este de 50%, in timp ce cel al cumparatorilor de carne proaspata de 38%”, afirma Stefan Andrei, director de marketing Exact Cercetare si Consultanta.

Majoritatea persoanelor (75%) isi fac cumparaturile ce tin de gospodarie la intervale de 2-3 zile, aproximativ doua treimi dintre respondenti (66%) realizandu-le impreuna cu altcineva. Cand vine vorba de cumparaturile generale, suma pe care romanii o achita ajunge in medie la 162 lei.

Atunci cand aleg magazinul din care sa cumpere, romanii tin in primul rand cont de preturi (66%), de calitatea produselor (62%) si de varietatea acestora (58%). Potrivit studiului, Kaufland castiga teren datorita rotiseriilor situate in afara magazinelor, ale caror produse sunt percepute ca fiind gustoase si proaspete.

Lidl se distinge prin produsele de origine germana, ce pot fi achizitionate doar in cadrul acestui lant. La randul sau, Carrefour este perceput ca fiind cel mai raspandit si popular brand.

Universul cercetarii a fost reprezentat de persoane cu varste cuprinse intre 18 si 60 de ani, rezidente in mediul urban. Volumul esantionului a fost de 1.048 de respondent.

Carrefour participa in calitate de speaker in cadrul celei de-a doua editii a retailArena - Innovation in Retail, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate comertului traditional si online, organizat de wall-street.ro.

Sursa foto: Retail, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri