Electrica Serv intentioneaza sa construiasca doua microhidrocentrale cu o putere totala instalata de 7,6 MW pe Valea Sadului (Sibiu), a declarat pentru NewsIn, directorul tehnic al societatii, Gheorghe Batir. Finantarea de 24 de milioane de euro ar urma sa se faca din fonduri structurale.

Potrivit lui Batir, cele doua microhidrocentrale, cu o putere instalata de 2,6 MW, respectiv 5 MW, ar urma sa asigure cash-flow-ul necesar derularii diverselor activitati ale Electrica Serv. Reprezentantul companiei a mai spus ca estimarile arata ca prima microhidrocentrala de 2,6MW va costa 7 milioane de euro, iar cea de-a doua va necesita fonduri de 17 milioane de euro.

Batir a mentionat ca Electrica Serv se pregateste sa acceseze incepand din 2007 fonduri structurale, de la UE, pentru a demara constructia celor doua centrale. El a mai aratat ca din datele pe care le are, anul viitor, UE va aloca Romaniei pentru energie fonduri structurale in valoare de peste 500 de milioane de euro.

Directorul tehnic al Electrica Serv a mai spus ca la acest proiect colaboreaza si ISPH (Institutul de Studii si Proiectari Hidroenergetice), care a gasit un partener german interesat de constructia celor doua microhidrocentrale.

Batir a mai afirmat ca Electrica Serv este foarte interesata de energia produsa din surse regenerabile si participa si la alte proiecte de acest fel.

Electrica Serv este filiala de prestari servicii a Electrica, fiind 100% detinuta de aceasta. Electrica Serv activeaza in domeniile consultanta si proiectare, mentenanta, verificari, revizii si reparatii echipamente energetice si de masura. Potrivit unei declaratii acordate NewsIn de directorul general al Electrica, Nicolae Coroiu, in 2007, Electrica Serv va fi scoasa la privatizare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri