Grupul german dalli reia miercuri productia fabricii de detergenti din Timisoara preluata de la Procter & Gamble (P&G), dupa ce partile au incheiat un acord de aprovizionare multianuala care vizeaza produsele fabricate la Timisoara, scrie Mediafax.

In noiembrie 2014, dalli a incheiat un acord cu Procter & Gamble privind achizitia fabricii din Timisoara. Acordul prevedea preluarea locatiei, inclusiv a activelor destinate productiei de detergenti de rufe si vase, precum si transferul a aproximativ 200 de angajati catre dalli-group. Parte componenta a intelegerii a fost si semnarea unui contract de aprovizionare multi-anuala intre dalli-group si P&G pentru produsele fabricate la Timisoara, acord care a fost incheiat in septembrie 2015.

"Preluarea ne permite sa sustinem expansiunea clientilor actuali din segmentul retail sub marci private, in special in magazine de tip discount si drogherii din Europa Centrala si de Est si sa ne pozitionam strategic intr-o piata cu potential de crestere", a declarat directorul general al dalli-group, Markus Kessler.

Grupul dalli este prezent la nivel european in sectorul fabricarii produselor pentru ingrijirea locuintei si de ingrijire personala, in principal pentru marci private ale retailerilor si pentru producatori de marca, detinand mai multe fabrici in Germania, Olanda si Austria.
P&G producea la Timisoara detergenti pentru rufe sub bradurile Ariel, Tide si Bonux, dar si detergent de vase Fairy, pe care le livra atat pe plan local, cat si la export, in tarile din regiune.

Potrivit declaratiilor anterioare ale P&G, fabrica din Timisoara urma sa produca in continuare pentru P&G detergent de rufe pentru o perioada de trei ani si detergent de vase pentru doi ani. Procter & Gamble este prezent in Romania din 1992, iar in 1995 a achizitionat fabrica de detergenti si inalbitori Detergenti SA Timisoara, investitia initiala depasind 40 de milioane de dolari.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri