Casa Rusu, compania de retail a producatorului romanesc de mobilier Rus Savitar, a deschis cel mai mare magazin din retea, de 6.000 metri patrati, primul sub conceptul Super Store si anunta ca urmeaza inca trei centre cu suprafete intre 6.000-8.000 mp, in Brasov, Cluj si Timisoara.

"Casa Rusu Super Store Vitantis este cel mai mare magazin al nostru, are 6.000 mp. Pana la finalul anului 2017 vom mai deschide cel putin trei magazine Super Store. Magazinul din Vitantis este cel de-al 18-lea si a fost deschis in urma unei investitii de 1,5 milioane de euro. Un magazin Super Store construit de la zero necesita o investitie de 5 milioane euro", a declarat Cristian Rusu, proprietarul Casa Rusu.

In prezent, magazinele din reteaua Casa Rusu au suprafete intre 1.000 mp si 4.000 mp. Casa Rusu Vitantis este cea de-a 30-a locatie din retea si a 18-a proprie, restul de 12 fiind francize.

Casa Rusu Vitantis a fost inaugurat, pentru prima data, in anul 2010 pe o suprafata de 3.000 de metri patrati, pentru ca in februarie 2016 sa fie inchis pentru reamenajare si extindere. Odata cu finalizarea acestui proces, noul magazin se intinde pe o suprafata de 6.000 de metri patrati, 2.000 de metri patrati fiind alocati produselor de amenajare si decorare a locuintei.

Pentru Casa Rusu Vitantis, Cristian Rusu se asteapta anul acesta la o cifra de afaceri de 3 milioane euro. In noul magazin, lucreaza 50 de persoane.

Casa Rusu Vitantis

Cifra de afaceri Casa Rusu

„Pentru anul in curs, odata cu inagurarile de noi locatii, estimam ca business-ul companiei va avea un avans de cca. 20%, ajungand la peste 51 de milioane de euro, dupa ce in 2015 s-a situat la 43,7 milioane de euro”, a mai declarat Cristian Rusu.

Circa 15% din productia totala de 25.000 garnituri/luna si 10.000 seturi de mobilier tapitat / luna ajunge la export in tari precum Olanda, Belgia, Elvetia, Franta, Bulgaria, Slovenia, Slovacia, Cehia, Irak, Quatar, Emiratele Arabe Unite si Japonia.

In 2015, grupul Rus Savitar – Casa Rusu a investit cca. 3 milioane de euro in doua centre logistice noi, cu o suprafata totala de 14.000 metri patrati, si alte 5 milioane de euro in noi linii de productie de mobilier din pal melaminat in fabrica din Dudestii Noi, Timis.

Compania a investit anul acesta intr-un configurator pentru consiliere 3D si intr-o imprimanta pentru a aduce in productia de serie printul pe mobilier.

Casa Rusu este compania de retail a producatorului Rus Savitar. Compania si-a inceput activitatea in 1994, in prezent fiind unul din cei mai mari producatori de mobilier din Romania. Compania are trei fabrici unde se realizeaza mobilierul din pal melaminat si mobilierul tapitat.

Piata de mobila

Consumul intern este de 700 de milioane euro, iar anul acesta ar putea creste cu 18-20%. Importul de mobila a fost de 140 de milioane euro anul trecut, iar exportul de circa 550 de miloane euro.

Potrivit presedintelui APMR, Aurica Sereny, cifra de afaceri din industrie a crescut cu 7% anul trecut, iar media ratei profitului pentru cele mai mari 40 de companii din sector a crescu cu 4,5%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri