Deloitte Romania a prezentat clasamentul Deloitte CE Tehnology Fast 50 care include cele mai dinamice companii de tehnologie din Regiune, dupa rata de crestere a veniturilor din ultimii patru ani. In acest clasament sunt prezente companii din 11 tari, Romania fiind reprezentata de 4 companii. O alta companie romaneasca si-a facut loc in una din categoriile speciale.

Cea mai inalta pozitie ocupata de o companie romaneasca in topul Deloitte CE Technology Fast 50 prezentat in acest an este detinuta de compania de software si consultanta Tremend, cu o crestere de 399%, care se afla pe locul 37. Tremend este de peste 11 ani pe piata, iar produsele companiei sunt folosite de peste 60 de milioane de start-up-uri, IMM-uri sau companii Fortune 500 din 15 tari.

Trencadis este cea de-a doua companie romaneasca prezenta in top, aceasta este o companie de tehnologie care simplifica procese pentru companii si institutii. Trencadis ocupa pozitia 40. Urmatoarea companie romaneasca din acest clasament, prezenta pe pozitia 46, este WebVenture, aceasta se ocupa de dezvoltare web si marketing online. Cea de-a 4 companie romaneasca din acest top, prezenta pe locul 49, este Accesa, aceasta are proiecte in industria aerospatiala sau de ospitalitate.

Primul loc in topul Fast 50 este detinut de catre compania poloneza Codewise, un hub tehnologic de software pentru afaceri si de marketing, cu o crestere de 13.052%, insa, cu aceasta crestere nu a reusit sa doboare recordul inregistrat in 2012 de compania romaneasca Vola (17.323%).

Tarile prezente in clasament sunt Polonia, Cehia, Croatia, Slovacia, Romania, Ungaria, Lituania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria si Slovenia.

Categoriile Rising Star si Big 5: O companie romaneasca prezenta in una din aceste categorii

Aceste categorii sunt speciale, categoria Rising star recunoaste performanta acelor companii care sunt prea tinere pentru a concura la categoria Fast 50, dar care au avut o crestere impresionanta de la infintare si au sanse mari sa intre anul urmator in clasamentul principal. Castigatorul de anul acesta al premiului Rising Star este compania lituaniana de dispozitive inteligente Deeper UAB, cu o crestere din ultimii trei ani de 3.631%.

Categoria Big 5 este dedicata companiilor dinamice care au devenit prea mari pentru a concura la categoria principala. Compania romaneasca de software Insoft se plaseaza pe locul al cincilea in acest top. Pe primul loc din categoria Big 5 este ocupat tot de compania Codewise, care este pe primul loc si in Fast 50. Rata sa de crestere, de 13.052%, in ultimii trei ani, depaseste cu mult rata de crestere a companiei de pe locul doi, Aliter Tehnologies din Slovacia (484%).

In 2016, programul Fast 50 a beneficiat de o noua clasificare a segmentelor de industrie: solutii IT si digitale (care domina clasamentul cu 41 de companii), media si telecomunicatii (6), biotehnologie, nanotehnologie si tehnica medicala (nicio companie in Fast 50, doar una prezenta in Rising Star), energii curate (3).

Romania, urmatorul hub tehnologic al Europei?

”In ultimii ani, activitatea start-up-urilor de tehnologie din Romania a fost efervescenta, lucru remarcat, in multe ocazii de catre presa internationala. Daca Romania va fi urmatorul hub tehnologic al Europei sau nu, acest lucru depinde foarte mult de modul in care reusim ne pastram talentele in tara si sa investim in educatie”, a spus Alina Mirea, partener Deloitte si coordonatorului programului in Romania.

Prezenta companiilor romanesti atat in Fast 50 cat si in clasamentul Big 5 reprezinta o mare realizare pentru Romania, este de parere Alina Mirea. Aceasta crede ca editia de anul acesta ii va motiva sa isi continue cresterea.

Sursa foto: Wright Studio / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri