Societatea Cocor a decis sa distribuie actionarilor companiei dividende suplimentare. aferente profitului inregistrat in anul 2005, la valoarea de 3,5 lei/actiune, dupa ce, in martie 2006, se decisese acordarea unei prime transe de dividende, la valoarea de 6 lei/actiune, a precizat compania.

Distribuirea dividendelor catre actionari a fost hotarata in adunarea generala extraordinara a actionarilor (AGEA) societatii din data de 11 decembrie 2006 si se va face la suma de 3,5 lei pe dividend net/actiune, in termen de sase luni de la data AGEA si in functie de disponibilitatile societatii, se mai afirma in comunicat. Cocor SA a inregistrat, in 2005, un profit net de 22.278.670 lei, informeaza NewsIn.

"Aceasta decizie, privind acordarea de dividende suplimentare actionarilor Cocor SA, s-a luat datorita fluxului bun de lichiditati al companiei", a declarat, luni, pentru NewsIn, reprezentantul Broadhurst Investments Ltd, unul dintre actionarii Cocor SA, Dan Barbulescu.

Actionarii companiei Cocor Bucuresti au decis, la sfarsitul lunii iulie 2006, ca membrii comitetului de directie al companiei sa primesca prime in valoare de 522.771 lei, echivalentul a 2% din profitul net obtinut de companie in anul 2005. Suma va fi impartita in mod egal intre membrii Comitetului de Directie, motivul acestor indemnizatii suplimentare fiind rezultatele obtinute. Din valoarea profitului, actionarii au decis, in luna martie 2006, ca doar 2.154.936 lei sa fie acordat sub forma de dividende, valoare neta a dividendului fiind de 6 lei/ actiune.

Actionarii comapniei au hotarat, atunci, sa mandateze Consiliul de Administratie pentru selectarea unuia dintre cele doua proiecte pentru modernizarea magazinului, cu mentiunea ca orice alegere sa se faca astfel incat, in situatia imposibilitatii obtinerii autorizatiilor necesare, sa se foloseasca celalalt proiect.

Cifra de afaceri inregistrata de companie in anul 2005 a fost de 11,59 milioane lei. Actiunile societatii se tranzactioneaza pe platforma Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti. Compania are un capital social de 12,067 milioane lei.

Societatea, care are ca obiect de activitate inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate, este controlata, potrivit ultimelor informatii disponibile pe pagina de internet a Rasdaq, de SIF Muntenia (18,90%), Liviu Ursan (13,50%), Daniel Stoica (13,32%), Broadhurst Investments Ltd (11,40%) si alti actionari (42,89%). Compania detine magazinul Cocor din Bucuresti, precum si hoteluri, restaurante si patiserii.

Societatea Cocor SA a inregistrat, in primul semestru al anului 2006, un profit net de 1,8 milioane lei (0,5 milioane euro), de trei ori mai mic decat in perioada similara a anului trecut, cand a raportat un rezultat de 5,3 milioane lei (1,5 milioane euro). Veniturile totale ale Cocor SA au fost, in primul semestru din 2006, de 6,7 milioane lei (1,85 milioane euro), fata de noua milioane lei in primele sase luni din 2005.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri