RTC Office Express isi schimba denumirea in BE Proffice SA si isi majoreaza capitalul social, in urma fuziunii prin absortie cu societatea Astra Plus, potrivit informatiilor publicate in Monitorul Oficial.

Fuziunea se va realiza prin absorbtia Astra Plus de catre RTC Office Express prin transmiterea integrala a patrimoniului societatii absorbite catre societatea absorbanta. Ca urmare a fuziunii, capitalul social al RTC Office Express, se majoreaza cu 49.729 lei, de la 2,81 milioane lei, la 2,86 milioane lei, impartit in 28.629.872 actiuni, cu o valoare nominala de 0,1 lei, informeaza NewsIn.

Ambele societati au acelasi actionar majoritar, RTC Holding BV, motivatia fuziunii fiind de a simplifica procesul decizional, de a fluidiza procesul de executie, de a reduce costurile administrative, de a creste puterea de negociere cu clientii si institutiile financiare si de credit si de a consolida pozitia pe piata de birotica si papetarie din Romania, potrivit oficialilor RTC Office Express.

Compania absorbanta, RTC Office Express, a obtinut in 2005 un profit de 7,4 milioane lei la o cifra de afaceri de 152,4 milioane lei. Societatea absorbita, Astra Plus, a raportat anul trecut o pierdere de 871.510 lei si o cifra de afaceri de 29,4 milioane lei.

Office Express are o retea de distributie formata din 41 de puncte directe de vanzare in tara si peste 140 de reprezentanti de vanzari. Compania face parte din divizia birotice (Office) a grupului RTC, alaturi de alte companii specializate in distributia de papetarie, articole de birotica, produse IT si consumabile. Divizia Office a raportat o cifra de afaceri de 51 milioane euro pentru 2005 si estimeaza un rulaj de peste 60 de milioane euro pentru 2006. in 2005, grupul RTC a obtinut o cifra de afaceri de 237 milioane euro, iar pentru 2006, estimarile indica un rulaj de 300 milioane euro, potrivit datelor oferite de companie.

RTC Holding este unul din cele mai mari grupuri comerciale cu capital romanesc, si cuprinde, in prezent, 7 divizii: Office (birotica si papetarie), Diverta (retail), ProCA (distributie IT&C), Mobishop (telecom), TCE (transport), Sistec-Sbsol (solutii IT), respectiv Dezvoltare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri