Primaria municipiului Suceava a emis autorizatia de constructie pentru centrul comercial Bucovina in care va functiona hipermarketul Carrefour.
Anuntul a fost facut de primarul Sucevei, Ion Lungu. El a aratat ca autorizatia a fost emisa pentru firma britanica Priceton Investments&Real Estate Development, aceasta societate urmand sa realizeze Centrul comercial Bucovina pe locul unde isi desfasura activitatea societatea Stratus Mex.

Intentia investitorului este de a demara lucrarile incepand cu data de 1 martie, astfel incat in primavara anului viitor sa poata fi finalizat centrul comercial. Acesta se intinde pe o suprafata de 44.448,07 metri patrati, avand o suprafata desfasurata de 50.817,17 metri patrati si va include mai multe lanturi de magazine, informeaza NewsIn.

Complexul este prevazut cu o parcare auto de cel putin 1.400 de locuri. O mare parte a acestui spatiu comercial va fi folosit pentru amenajarea unui hipermarket Carrefour. Bricostore, Media Galaxy, Mobexpert sunt companiile care vor mai inchiria spatii comerciale in Centrul comercial Bucovina. Numarul locurilor de munca ce se vor crea dupa deschiderea Centrului comercial Bucovina va fi de aproape 2.000.

Investitia din Suceava a celor de la Priceton Investments&Real Estate Development este de peste 69 de milioane de lei. In aceasta suma nu este inclusa nici valoarea de achizitie a fabricilor de la Stratus Mex, si nici costul lucrarilor de demolare a cladirilor.

Valoarea de inventar a acestora depaseste, conform autorizatiei de demolare, suma de doua milioane de lei, in vreme ce suma achitata catre firma Apolodor pentru desfiintarea constructiilor depaseste un milion de lei. Numai pentru emiterea autorizatiei de demolare, Primaria a incasat o taxa de urbanism de peste 2.000 de lei, in timp ce pentru emiterea autorizatiei de constructie a cladirilor unde vor functiona hipermarketurile, municipalitatea a incasat o taxa de urbanism de peste 830.000 de lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri