Carrefour deschide un hipermarket in centrul comercial dezvoltat de NEPI pe paltforma Vulcan

Reteaua franceza de hipermarketuri Carrefour va deschide un magazin in centrul comercial pe care fondul sud-african de investitii New Europe Property (NEPI) il dezvolta pe terenul fostei uzine Vulcan din Bucuresti, cu finalizare in trimestrul trei din 2013, informeaza Mediafax.

"In cursul lunii octombrie, cele doua companii au agreat termenii comerciali privind prezenta unui hipermarket Carrefour in suprafata totala de 9.700 metri patrati in cel mai nou centru comercial al Bucurestiului, a carui inaugurare este prevazuta de catre dezvoltator pentru trimestrul III 2013", se arata intr-un comunicat al retailerului.

Centrul comercial va fi amplasat pe un teren in suprafata de aproximativ opt hectare apartinand fostei uzine Vulcan si va include pe langa hipermarket-ul Carrefour, o galerie comerciala de aproximativ 3.000 metri patrati, cateva unitati comerciale de dimensiuni mari, construite pe o suprafata suplimentara de aproximativ 15.000 metri patrati si un restaurant de tip ,"drive in" cu o suprafata de aproximativ 500 metri patrati. Centrul va avea aproximativ 1.000 locuri de parcare, iar dezvoltarea proiectului va incepe imediat ce autorizatiile finale vor fi aprobate de catre autoritatile competente.

NEPI dezvolta centrul comercial, din zona Trafic Greu, din sud-vestul Capitalei, in asociere cu omul de afaceri canadian Michael Topolinsky, actionarul companiei Benevo.

Fondul de investitii mai dezvolta in parteneriat cu Carrefour un proiect de retail la Ploiesti care urmeaza sa fie finalizat in saptamanile urmatoare.

Carrefour are in Romania 24 de hipermarket-uri, 59 de supermarket-uri Carrefour Market, si opt magazine de proximitate Carrefour Express.

NEPI este o companie infiintata pentru a investi in proprietati comerciale, in principal in Romania, unde grupul este activ inca de la infiintarea sa, in 2007.

Grupul este in prezent listat pe piata principala a Bursei de Valori din Johannesburg (Africa de Sud), pe segmentul AIM al London Stock Exchange si la Bursa de Valori Bucuresti.

Fondul a achizitionat in ultimii ani mai multe proprietati importante in Romania, fiind aproape singurul investitor de pe piata de la declansarea crizei financiare. Printre cele mai recente investitii se numara Victoria Office, un teren de 4.400 mp in Piata Victoriei din Bucuresti, cu intentia de a construi o cladire de birouri si City Business Center din Timisoara Cluj Office.

De asemenea, NEPI va investi impreuna cu omul de afaceri Ovidiu Sandor un complex de birouri la Cluj-Napoca.

Portofoliul din Romania al grupului include in prezent 32 de proprietati imobiliare si este orientat catre achizitia de proprietati inchiriate de companii multinationale stabile din punct de vedere financiar, si care genereaza venituri in euro.

Cea mai recenta tranzactie cu actiunile NEPI a fost realizata pe 27 septembrie, cand pretul a stagnat la 19,75 lei. La aceasta cotatie capitalizarea NEPI era de 2,477 miliarde lei (542,2 milioane euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri